Què hem de menjar per rendir a l’institut?

Entrevista a la professora Maria Rosa Garicano feta per Marta Martín i Miriam Jiménez

A primera hora quan et lleves, el que el teu cos necessita són glúcids de via ràpida, perquè d’aquesta manera tens més energia, però sense retirar mai els greixos ni les proteïnes. I això sempre s’ha de distribuir al llarg del dia, no només a l’hora d’esmorzar. Tot això és el que ens explica la professora Maria Rosa Garicano, a qui fem més preguntes per saber com ens hem d’alimentar perquè rendim a l’institut.

És dolent venir a l’institut sense haver menjat res?

Més que dolent, no és convenient venir sense haver pres res. Hem de tenir en compte que han passat moltes hores des que heu sopat a la nit, i fins i tot, alguns veniu sense haver sopat.

Encara que el nostre cos té reserves, és necessari tenir tots els nutrients per rendir millor durant les hores de classe.

Sempre és millor sortir de casa havent esmorzat bé i reposar, perquè així quan arribeu a l’institut, el cos ja té prou matèria per atendre millor, rendir al màxim, i, en resum, estar bé amb vosaltres mateixos. Sovint quan no mengeu, esteu de mal humor, no podeu estar atents, perquè teniu gana i esteu pensant tota l’estona en l’hora del pati.

 

És important tenir temps per esmorzar i fer-ho sense pressa?

I tant, perquè si us preneu un temps per esmorzar, podeu reflexionar sobre què fareu durant el dia, assimilar millor els nutrients i fer una millor digestió.

 Creus que hi ha un aliment imprescindible per a l’esmorzar?

No, el més important és que contingui glúcids, greixos i proteïnes. D’aquesta manera vosaltres l’organisme  funciona millor, perquè el cos no ha d’utilitzar les reserves que emmagatzema.

Què ens recomanes per menjar a l’hora del pati?

Depèn del que hàgiu esmorzat a casa. Si, per exemple, feu un esmorzar a casa prou important, a l’hora del pati amb una mica de fruita possiblement en tindríeu prou. Però com que majoritàriament no esmorzeu a casa com cal, llavors és millor un entrepà i una fruita. Heu de tenir en compte que això no ha d’anar acompanyat de patates fregides ni sucs. En tot cas, si voleu prendre un suc, seria millor que fos natural. Tot i així, una peça de fruita és la millor opció per acompanyar l’entrepà, ja que ens aporta vitamines, aigua i fibra, que és molt necessària.

D’altra banda, tampoc no és recomanable que esmorzeu cada dia brioixeria o snacks. Ho podeu consumir de tant en tant, però si veniu a l’institut amb un entrepà això no caldria, perquè el que esteu fent és aportar-hi més calories de les necessàries, i molt més greix.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>