Què és el que realment fa que un llibre sigui tan especial i únic? (article d’opinió)

Escrit per l'alumna de 3r A Sílvia Prieto

 

Penso que els nostres llibres preferits, els que ens han marcat, sempre ens acompanyen al llarg de la nostra vida, però mai no ens hem parat a pensar què és el que realment fa que un llibre sigui tan especial i únic. Per què el tenim sempre en els nostres pensaments?

“Què és el que realment fa que un llibre sigui tan especial i únic?”, em pregunto, i la resposta és en la història que explica el llibre.

M’he parat a reflexionar sobre aquest tema “què és el que realment fa que un llibre sigui tan especial i únic?”, i he anat a parar a la història, a la història que explica el llibre. El tema i la forma en la qual està narrada és una part molt important, ja que l’escriptor o escriptora té la manera peculiar d’escriure i d’idealitzar nous mons ficticis. Després d’una estona rumiant sobre les meves històries preferides, m’he adonat que no hi ha cap que no tingui un personatge al qual estimo amb tot el meu cor, vull dir que m’hi he acabat identificant. Crec que la part més important i difícil alhora és crear un personatge que sigui realista, que tingui bons arguments per actuar, que tingui una personalitat característica amb la qual puguis identificar-te i un bon perfil, el qual et faci estimar-lo.

“Després d’una estona rumiant sobre les meves històries literàries preferides, m’he adonat que no hi ha cap que no tingui un personatge al qual estimo amb tot el meu cor, vull dir que m’hi he acabat identificant”.

I dit això, em pregunto pots estimar o identificar-te amb un personatge literari? La resposta a aquesta gran pregunta és afirmativa. El poder que tenen els llibres de fer-te desconnectar del teu món per fer-te viure una experiència amb les històries que llegeixes fa que et trobis amb personatges que et faran estimar, plorar, riure i odiar. Jo mateixa em sento molt identificada amb la “Tessa Gray”, que és una dels protagonistes del món de “Shadowhunters”, que m’ha marcat i m’ha fet estimar-la en cada pàgina que llegia.

“El poder que tenen els llibres de fer-te desconnectar del teu món per fer-te viure una experiència amb les històries que llegeixes fa que et trobis amb personatges que et faran estimar, plorar, riure i odiar”

El fet que un llibre tingui bons personatges fa que el lector hi entri, dins de la història. Quan aconsegueixes connectar amb un llibre de tal manera que puguis sentir la persona que està dintre d’aquestes pàgines és quan un llibre es fa tan especial i únic. 

Hora de lectura, cada dia 20 minuts a classe

A l’institut Baix a mar llegim cada dia 20 minuts en silenci un llibre, que nosaltres portem de casa. Des d’aquest espai us demanem que ens expliqueu quin és el llibre que esteu llegint aquests dies.

Alguns alumnes de la “Revista digital” us expliquem els nostres.

L’Eric Miró s’està llegint “La que se avecina”. I diu: “M’agrada perquè està basat en una sèrie de televisió que he vist, i per tant tenia curiositat per llegir el llibre.

Aya Rammoudi. “He estat llegint a les hores de lectura el “Tirant lo Blanch”, perquè era la lectura obligatòria de Català, i per tant m’anava bé l’espai diari i en silenci per anar-hi avançant en les aventures”.

 

1 comentari

  1. TRINITAT GILBERT MARTINEZ Autor de l'article

    Jo estic llegint “La plaça del Diamant”, de l’escriptora Mercè Rodoreda. Feia anys que l’havia llegit, i ara hi he tornat. La història és molt impactant perquè la protagonista, la Natàlia, la “Colometa”, va perdent la voluntat, sotmesa a la seva parella autoritària. Us la recomano molt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>