Pírcings i tatuatges, una tendència? (article argumentatiu)

Escrit per Gisèle Cartró

 

Portar tatuatges i pírcings, a dia d’avui, podem considerar que està “normalitzat”, de manera que cada cop es pot veure més pels carrers. Tot i que puguem pensar que aquesta tendència és molt actual, ens equivoquem.

Els primers indicis de l’ésser humà amb tatuatges se situen al Neolític. Deu fer uns trenta anys, perquè s’ha trobat una mòmia neolítica dins d’una glacera dels Alps d’Ötztal, amb 57 tatuatges a l’esquena. Conegut com l’«Home de Gel», és el cadàver humà amb la pell més antiga que s’ha trobat fins ara.

Els pírcings tampoc no són un fet actual. Es creu que els antics indígenes de les zones d’Amèrica ja utilitzaven certes tècniques de perforació. Es podria considerar que es van originar a Colòmbia. Fer-se una perforació era fer el pas a l’edat adolescent, a la maduresa. Així com la iniciació de la vida sexual. Una de les zones escollides eren (atenció!) els genitals.

El pírcing es va fer popular al moviment punk, a l’Europa dels anys 70, amb la finalitat de provocar i expressar la seva disconformitat amb la societat. Així que el pírcing va anar passant a altres col·lectius, que es consideraven marginats a l’època.

Actualment la situació és diferent ja que principalment tant els tatuatges com els pírcings es consideren una forma d’expressió, basats en l’estètica.

Ara bé, canviem de tema: fer-se un tatuatge o perforar-se, és una bona idea?

Doncs bé, cada cosa té els seus pros i els seus contres i ni els pírcings ni els tatuatges se salven.

Per començar, segur que heu escoltat algun cop la comparació d’un criminal amb la d’una persona tatuada. Això és a causa que abans s’utilitzaven com una manera per a marcar o assenyalar els criminals. Així que possiblement si te’n fas un algun cop, hauràs d’escoltar aquesta frase o ser vist com un delinqüent.

A més, si et tatues res que està “de moda” o perquè tens una parella, possiblement et pots arribar a penedir, ja que és un fet permanent i, en canvi, les opinions i els gustos canvien amb el temps.

Els pírcings, en canvi, sí que poden ser temporals però comporten una cicatriu que segurament sigui permanent. També perforar-se pot comportar infeccions, les quals són més perilloses del que ens sembla.

Buscar treball amb pírcings i tatuatges per sort o per desgràcia pot arribar a ser complicat. De fet, aquesta acostuma a ser la gran raó per la qual la gent s’atura quan té la idea de fer-se’n.

Tant l’un com l’altre comporten temps i bastants diners, tant en la realització com en el manteniment.

Per contra, no tots els punts són negatius. Els pírcings i els tatuatges són una forma molt bonica d’expressar-se un mateix, de crear un “toc” més únic i de millorar l’estètica. Perforar-se comporta constància en la cura del lloc on se situa el pírcing així que pot arribar a millorar l’ estat de la pell d’aquella zona.

Per una altra banda, els tatuatges poden ajudar a tapar alguna cicatriu o altra marca que no t’agradaria ensenyar.

El significat dels tatuatges pot arribar a ser molt important per a la persona que els porta.

En conclusió, ets lliure de fer el que més et vingui de gust perquè sostinc que no t’ha de preocupar el que en pensi la gent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>