Per què patim estrès durant els exàmens? I com combatre’l? (article d’opinió)

Escrit per l'alumna de 1r de Batxillerat Mar Oropesa García


 

Nervis, suors, tics, ritme cardíac accelerat, bloquejos mentals, plor incontrolada. ..  aquestes són algunes de les reaccions que patim els estudiants en èpoques d’exàmens.

La por a no aprovar, a quedar-te en blanc davant la prova, el fet de no arribar a la nota que et permeti fer el grau universitari que desitges, és a dir, a no assolir els objectius que t’has marcat, ens podem provocar estrès. Però com podem treballar aquestes situacions per què els nervis no se’ns apoderi de nosaltres en aquestes circumstàncies?

Podem seguir algunes d’aquestes pautes per mantenir el control i treure un major rendiment durant els exàmens :  1) és fonamental mantenir hàbits saludables, com ara no alterar les hores de son, que han de ser entre 7 i 8 hores;  2) mantenir una dieta sana i incrementar aliments que ens aportin energia, 3) i evitar el consum de cafè o te per controlar el sistema nerviós.

D’altra banda, també es poden fer exercicis  de relaxació per controlar la respiració abdominal; deixar de banda el pensament negatiu (com ara les frases “no serveixo”; “no puc”; “no aprovaré”), i  també cal tenir en compte una bona combinació de les hores d’estudi amb les d’oci. En aquest sentit, és important estimular el nostre cos amb activitats físiques, és a dir realitzar algun tipus d’esport, perquè, malgrat que no ho pugui semblar, després de fer-ne, estudiarem millor.

Per acabar, és molt important fer una bona preparació de cara a les proves, és a dir organitzar-se l’estudi amb antelació, no deixar-ho tot per al darrer dia, perquè, si ho fem, només aconseguirem tenir inseguretat.

Aquests consells seran de gran ajuda per reduir el nivell d’ estrès i l’ansietat en l’època  dels exàmens. No dubteu a seguir-los per guanyar la batalla a l’estrès!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>