Per què existeix la roba d’imitació?

Article escrit per Alejandro Hidalgo

 

A l’esquerrra, la samarreta d’imitació. A la dreta, la samarreta original. Les diferències entre l’una i l’altra són les ratlles dels laterals, també el teixit i el patronatge.

Per començar, començaré responent la pregunta essencial: per què la gent paga per la roba d’imitació?

Segons explica el youtuber Lorenz Wiedenmann, per una senzilla raó, pel seu preu, que és molt més barat, i a més no s’hi aprecien gaires diferències a primera vista respecte de l’original.

Dit això, la roba té diferents tipus de classes, que són:

1- Autèntics i / o autoritzats, que són fabricats a l’Àsia, però amb el suport de la marca, i es venen a botigues autoritzades amb llicència.

2- Autèntics i NO autoritzats. Els autèntics d’aquesta categoria acostumen a ser ‘B-GRADES’ (roba amb algun desperfecte que s’acostumen a vendre a ‘outlets’, per això és més barata). I després les NO autoritzades són vambes originals però que no han passat el control de qualitat, d’aquesta forma no tenen el suport de la marca i es venen al mercat gris.

3-  NO autèntics i NO autoritzats. Aquest tipus de roba és il·legal, ja que són còpies que es venen al mercat negre sense cap suport de marca i de cap control de qualitat.

Explicades totes les diferències, parlarem del punt 3 ja que, des del meu punt de vista, és el més important.

Començarem parlant de qui compra aquesta roba i per què.

La gent que compra roba falsa ho fa per una senzilla raó, no té diners per comprar una original i com que vol lluir-la decideix comprar roba falsa a un preu X. La gent que fa això realment s’està autoenganyant, ja que la qualitat no és la mateixa.

Què vol dir això?

Això vol dir que, per molt que compris una samarreta del Barça als ‘top manta’, al principi pot semblar original però quan la rentis, les lletres del jugador s’esborraran. I no sols això, la part tèxtil com per exemple l’escut és molt fluixa.

I com podem diferenciar la roba original de les còpies o ‘FAKES’?

Molt fàcil, amb el logo de la marca. Per exemple, en el cas de Nike sempre solen ser més petits o més grans.

O van dirigits els diners de la roba FAKE?

Aquest tipus de roba la solen vendre immigrants que en això veuen una sortida per guanyar diner i podré viure,  però no tots aquests diner van per a ells, ja que tot es una màfia.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>