Per què el 8 de març és el Dia Internacional de la Dona? (article d’opinió)

Escrit per Mar Oropesa Garcia

Cada 8 de març, se celebra el Dia Internacional de la Dona, reconegut per l’Organització de les Nacions Unides (ONU), i que té origen en el moviment obrer de mitjan segle XIV. Aquest dia commemora la lluita de les dones per aconseguir un món més igualitari en l’àmbit laboral i, per tant ,pel dret a la seva independència econòmica.

El Dia Internacional de la Dona em sembla una festivitat un pèl curiosa, ja que em sorprèn la necessitat de felicitar la dona, “per què no celebrar de la mateixa manera el Dia Internacional de l’Home?” Sí que existeix, és el 19 de novembre, però no té la mateixa connotació mediàtica.

El Dia Internacional de la Dona ens mostra els esforços que realitzen milions de dones d’arreu del món per aconseguir un futur més igualitari. Hem d’exigir canvis i realçar el paper de les dones que han jugat un paper importantíssim en la nostra història. Considero que es tracta de reconèixer el paper de la dona i les hostilitats a les quals s’han enfrontat al llarg dels temps: discriminació, diferències, injustícies.

Aquest dia té com a objectiu l’empoderament de la dona, la igualtat i la justícia entre sexes. És un dia que pretén involucrar-nos a crear un món més just i més equitatiu. Un dia en contra de l’abús pel fet de ser dona.

Hem de lluitar contra l’impediment que gairebé 3.000 milions de dones puguin accedir a les mateixes oportunitats laborals que els homes. També és un dia per reivindicar el fet que gairebé menys del 25% dels polítics mundials siguin dones, la bretxa salarial, sense oblidar que una de cada tres dones ha patit violència de gènere.

Per tot això, seguim celebrant el 8 de març per combatre les desigualtats entre homes i dones, en totes les seves formes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>