Per què costen tant les vambes de marca?

Alejandro Hidalgo amb l’ajuda d’Alin Panesi 

Entrevistem el professor d’Economia Xavier Roca, que ens explica el perquè dels preus elevats de la roba, les vambes, els mòbils i en general tot el que tingui una marca.

Xavier Roca creu que els productes de marca costen tant, perquè “els consumidors estem disposats a pagar molts diners per aquestes marques”. 

És a dir, “no es tracta que sigui un producte molt valuós sinó que nosaltres els valorem positivament”, diu Roca.

Així doncs, “les raons no són que necessitem aquest producte sinó que vivim en una societat de consum en la qual rebem molta publicitat, estímuls que ens fan creure que és molt important comprar productes de marca”, continua explican el professor.

Dit d’una altra manera, “la publicitat té un paper molt important” perquè fan servir persones famoses, que poden ser referents de la població, i com que les volen imitar, adquireixen la marca que promocionen.

 

                     

Imatge extreta del web: https://www.ticbeat.com/cyborgcultura/cuanto-cuesta-fabricar-unas-zapatillas-de-adidas-o-nike-de-100-euros/


A la imatge podem observar que el preu real de fabricació d’una vamba Adidas és de 21 dolars. Ara bé, el marge de benefici que extreu la marca és de 50 dòlars perquè si el cost de la vamba és de 21 dòlars, la marca la ven a 71 dolars. Aquestes xifres, però, varien segons la vamba, perquè si és un model exclusiu o limitat, els beneficis encara poden augmentar molt més.

 

 


 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>