Les xarxes socials, perilloses o fascinants (article d’opinió)

Escrit per Mar Oropesa Garcia



Algunes persones consideren que les xarxes socials són fascinants, perquè ens connecten els uns amb els altres; d’altres sostenen que són molt perilloses. Amb l’opinió que tothom està d’acord  és que  aquestes eines han revolucionat l’era digital. Plataformes  com: Youtube, Facebook, Twitter, Spotify, Tumblr, Linkedin, Vsco, Snapchat, Pinterest, Tik Tok, Instagram, Whatsapp…. estan canviant el món i la manera de relacionar-nos entre nosaltres.

En les xarxes socials, segons el meu parer, hi veig progrés, aprenentatge i et poden donar la possibilitat de promocionar-te professional. Alhora mostrem la nostra personalitat mitjançant fotos i vídeos, i podem interactuar i compartir amb moltes persones de manera ràpida i sense la necessitat de viatjar o moure’t de casa.

“Cal verificar la informació  que ens arriba i fer servir entorns fiables. I tot això sense oblidar i acceptar que darrera d’aquesta revolució digital, hi ha un negoci d’empreses i multinacionals”

Ara bé. hi ha altres cares, no tan positives. El problema recau quan les xarxes socials ens distreuen més del compte, creen adicció-descontrol  i perdem el contacte directe, de cara a cara, amb els amics, família…. També  és important no creure tot el que circula per les xarxes socials i posar especial atenció a les “fake news” (les mentides), que viatgen a la velocitat de la llum. Per tant, cal verificar la informació  que ens arriba i fer servir entorns fiables. I tot això sense oblidar i acceptar que darrera d’aquesta revolució digital, hi ha un negoci d’empreses i multinacionals que busquen guanyar diners, perquè promocionen els seus productes  i controlen i manipulen la nostra vida quotidiana.

“Els recursos que ens ofereixen s’han de treballar amb intel·ligència, responsabilitat, coneixement i sobretot amb molta prudència” 

Per concloure, vull afegir que cadascú de nosaltres som lliures de fer servir el que ens ofereixen les xarxes socials de manera positiva o negativa, però poso especial èmfasi que els recursos que ens ofereixen s’han de treballar amb intel·ligència, responsabilitat, coneixement i sobretot amb molta prudència.  A més a més, hem de conèixer les regles bàsiques per gaudir d’una convivència digital saludable.

Com tot a la vida, l’equilibri  amb l’ús d’aquests instruments digitals ens poden oferir grans avantatges, només cal aprofitar-los i fer-ne un ús responsable.

 

 

.

 

 

3 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>