Les creacions premiades de Sant Jordi (3a part)

En la categoria anomenada “Sant Jordi amb perspectiva de gènere”, les guanyadores han estat les alumnes Anna Cambra i Enoâ Lorente, que han escrit en castellà i són de 1r A.

“SANT JORDI”

Hi havia una vegada, no fa tant de temps, al poble de Montblanc, un drac molt ferotge i temible. Cada cert temps reclamava menjar al poble i, seguint les ordres de Sa Majestat, se sacrificava una ovella o un humà no hetero.
Sa Majestat, en saber que la seva filla no era hetero, volgué sacrificar-la el següent cop que el drac tingués fam. Sa majestat digué a la filla el seu lema, que deia així: “Déu va crear Adam i Eva per alguna cosa, no Adam i Sebastià”.

Arribà el dia del sacrifici i Sa Majestat oferí sa filla per ser devorada pel drac. La princesa estava nerviosa per por a ser devorada.

El rei buscà un cavaller perquè rescatés  la seva filla i així s’enamoressin, i al mateix temps es curés de l’homosexualitat. El cavaller prometé que ella cauria als seus peus quan el veiés, es curaria, es casarien i regnarien junts.

El cavaller es dirigí a la cova del drac, on era la princesa, i en arribar cridà: “Soc el cavaller Sant Jordi i em disposo a salvar la princesa!”.

Sant Jordi, en veure el drac, s’espantà i es negà a apropar-s’hi. La princesa, en veure l’actitud, es cansà, i decidí fer-ho ella mateixa. Saltà de les urpes del drac, arrancà l’espasa de les mans del cavaller i es disposà a tallar-li el coll. En veure la situació, el drac es va despreocupar ja que va pensar que una dona no el podia vèncer, que era molt dèbil.

La princesa en veure la tranquil·litat de drac atacà frontalment, va deixar coix al drac d’un cop sec a la pota frontal.

El drac analitzà la situació i s’entranyà per l’agressivitat i la poca delicadesa de la princesa. Aquesta saltà d’una roca i li tallà el cap al drac d’un cop. Del coll del drac sortí una rosa blanca que es tornà vermella gràcies a la sang. Sant Jordi, sorprès per la situació, espera que la princesa li doni la rosa per casar-s’hi i complir la promesa que li havia fet a sa majestat.

La princesa collí la rosa i es dirigí al poble de retorn a buscar la seva estimada. Sense saber què fer, Sant Jordi es posà a córrer perseguint la princesa fins al poble i li suplicà que es casés amb ell. La princesa ignorà les seves súpliques i la seva presència per a declarar el seu amor a la seva estimada amb una rosa i un poema escrit per ella.

Aquesta dona correspon als seus sentiments i, elles encara no ho saben, però, en un futur no gaire llunyà, es casaren tot i no ser acceptades pel poble.

En la categoria de poesia, a 1r cicle, en català, la guanyadora és Alba Carbonell

“UNA GRAN PARAULA”

Vinc a parlar sobre una gran paraula, que encara avui s’està construint.
Vinc a cridar-la amb força,
per convidar a tothom a sentir-la com a desig.

Les nostres àvies la van descobrir,

les nostres mares la van expandir,

i ara nosaltres la volem compartir.

Vinc a parlar sobre una gran paraula, que accepta a tothom i busca igualtat, respecte i llibertat.
Que convida a sobretaula,
que abraça la diversitat.

Encara avui es troba a faltar en molts aspectes de la vida,

paraules gruixudes contra les dones es treuen de mida,

són necessaris homes i dones units per engrandir una crida.

Vinc a parlar sobre una gran paraula que busca igualitarisme,
Vinc a parlar sobre una gran paraula, que s’anomena FEMINISME.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>