La meva opinió sobre l’eutanàsia

Escrit per Iván Arroyo

L’eutanàsia sempre ha estat un tema polèmic entre la població, però recentment hem quedat condicionats quan hem conegut el cas d’una dona anomenada María José Catarrasco, la qual patia esclerosi múltiple des de feia més de 30 anys i cada vegada empitjorava més. Ara bé, el cas s’ha fet polèmic perquè el seu marit ha hagut d’ajudar la seva companya a morir ja que ella així ho volia. Ha hagut de gravar-ho en vídeo per donar-li veu a la seva lluita d’aconseguir el dret a morir legalment.

Em crida l’atenció que només reaccionem davant d’aquests casos quan les persones arriben ja a un extrem per ser escoltades. Avui dia és trist dir que només és legal aquesta pràctica a 5 països (Països Baixos,Canadà, Bèlgica, Colòmbia​ yi Luxemburg). Sota la meva opinió no entenc com les mateixes persones que defensen “la vida” no poden donar-li el dret de morir dignament a una persona que ja ni tan sols se sent viva, només pateix

La majoria de persones en contra d’aquesta pràctica són persones religioses. Us exposaré l’opinió que tenen sobre el tema i si hauria de ser o no legal segons tres entrevistes que he fet, i que prefereixen mantenir-se en l’anonimat:

Anònim 1: De vegades estic d’acord, quan una persona està patint de veritat però de vegades també penso que podria aguantar-se. Tot i això, no ho sé ben bé, la veritat.

Anònim 2: Com que soc cristiana, opino que l’eutanàsia és com una manera de suïcidar-se. Encara que sàpigues que et moriràs i ja no hi ha remei, penso que no hauria de legalitzar-se.

Anònim 3: Jo crec que sí que hauria de ser legal pel fet que hi ha persones que estan patint, que ja no tenen cap qualitat de vida i ells mateixos volen morir perquè estan molt malalts.

Per concloure, segons la  meva opinió, si alguna cosa és teva i només és teva és la vida, i si per qüestions de salut  no pots més, hauries de tenir el dret de morir sense dolor ni sofriment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>