Hem après a fer ràdio!

Escrit per Alin Panesi

 

Els alumnes de 1r de Batxillerat de l’assignatura ‘Revista Digital’ hem tingut la sort d’anar al Canal Blau Ràdio. Aquest any ha estat el primer curs que l’assignatura ha fet aquest activitat, que implicava que els alumnes hi anéssims cada dues setmanes, concretament els dimarts, de 10 a 11 am.

Per enregistrar el butlletí de notícies, havíem de gravar-ne els guions, que volia dir triar els temes més interessants que havíem escrit durant la setmana. 

Un cop escollits, triàvem un director de ràdio, i els redactors que hi parlarien. Els temes escollits, que havíem escrit per a la “Revista digital”, els transformàvem per a la ràdio, per explicar-los parlant. També utilitzàvem talls de veu perquè fos més dinàmic, més radiofònic. Aquest fet volia dir anar a buscar les persones protagonistes, enregistrar-los i després editar les frases que ens havien dit de paraula, perquè les poguéssim emetre a la ràdio.

Una vegada acabàvem els guions i tots els talls de veu, els enviàvem al director del Canal Blau, Xavi Vallverdú.

Una altra de les pràctiques que fèiem abans d’anar als estudis de Canal Blau Ràdio era simular el butlletí a classe. És a dir, llegíem uns quants cops els guions en veu alta, perquè no ens equivoquéssim el dia de ràdio. A més, la professora ens corregia les faltes ortogràfiques del butlletí i també els errors de dicció.

Quan arribava el dia d’anar a la ràdio, quedàvem a la porta de l’institut per anar-hi caminant. Una vegada arribàvem al Canal Blau Ràdio, ubicat a l’espai de tecnologia Neapòlis, els redactors preparàvem els guions, ens col·locàvem els cascos, ens assèiem davant dels micròfons, i començàvem a parlar.

Una vegada enregistrat el butlletí, tornàvem a l’institut.

Finalment, el director de Canal Blau Ràdio, Xavi Vallverdú, ens enviava, a l’endemà, el butlletí editat. A la classe l’escoltàvem per revisar i comentar com ens havia anat, quins errors hi detectàvem i què hi milloraríem de cara al proper.

Escolteu alguns dels butlletins

 

· https://drive.google.com/file/d/1OlrhfxrBnaxLdl8QrxCwPe8-R0BOJFo6/view?usp=sharing

·https://drive.google.com/file/d/0B3y22M4XXuo-ZXZVUVUyejFRRVBqb0dXMV92ak8zRkhjUjlj/view

·https://drive.google.com/file/d/1c15KvdyQWcD9F_PPL5Ek6YEfNWSuAQYH/view

·https://drive.google.com/file/d/1NQ_nA0Sx0Ri5nsk0hGtsC89Ga9o_BezH/view

·

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>