“Ens preparem els problemes abans de participar a les fases del concurs Fem Matemàtiques” Lía Rodríguez

Escrit per Teresa Vilalta


Alguns alumnes de 1r i 2n d’ESO van anar, el dissabte 6 d’abril, al concurs “Fem Matemàtiques”, que va tenir lloc a l’Institut Pere Fontdevila de Gironella (Berguedà), on es van classificar a la segona fase.

Entrevistem una de les alumnes que hi va anar, la Lía Rodriguez.

Com us prepareu per a la competició?

Normalment mirem els problemes dels anys anteriors i els fem un per un. A classe, només hem fet classe del temari que toca, però justament els temes que hem treballat a classe també ens ajuden a l’hora de resoldre els problemes.

Quan esteu fent els problemes en grup, com us organitzeu?

El Jan Roset i jo ens encarregàvem dels càlculs, perquè ens hi sortim millor. En canvi, el Jordi Martínez s’encarrega d’escriure i passar a net tot el que fem. I, per la seva banda, l’Àlex Fernández és el suport definitiu, quan necessitem res, ell ens el dona.

Com són les tres fases del concurs?

La primera fase consisteix en el treball en grup, en què resolem el tres problemes inicials i els presentem. La segona fase està dividida en dues parts: la part individual i la part en grup. A la part individual, cada un fem els nostres problemes i en la part en grup és el mateix que la part individual. La dificultat és que aquest any i l’any passat hem tingut problemes de jocs, així doncs el desenvolupament sempre ha tractat sobre les regles dels jocs. Per acabar,  la tercera fase és quasi igual. Hi ha un problema individual i un en grup, però recordo que l’any passat no eren dels grups definits. Per exemple, jo no havia passat amb el meu grup sinó amb un altre. 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>