“El Ramadà em canvia les rutines durant un mes”, article d’opinió d’Ayman Benssouna

El Ramadà em canvia les rutines durant un mes. Em llevo a les 7 del matí després d’haver-me despertat a les 4 de la matinada per menjar. Per tant quan em llevo per anar a l’escola, no prenc ni cafè ni te ni aigua. Literalment, res. Tampoc no m’assec amb la meva família per esmorzar. Així que marxo a l’institut després d’haver-me vestit.

Per tot això, a moltes persones se’ls nota el mal humor i les presses. Presses per fer-ho tot perquè arribi la matinada i poder menjar.

Si he de dir la veritat, a mi se’m fan difícil les hores de l’institut, perquè, amb la panxa buida, no tinc energies. A més, a la tarda tinc entrenament de futbol, i, per consegüent, encara em sento més fatigat però sempre faig totes les hores, que a la setmana són un total de quatre i mitja.

Quan torno de l’entrenament, a casa meva fa hores que la mare està cuinant el sopar, i al qual jo ajudo a preparar tant com puc. A les 21.00 en punt, la meva família és a taula, perquè és la primera hora del dia per trencar el dejuni. El sopar és abundant, molt abundant; a mi concretament el que més m’agrada són les sopes, la harira, feta de vedella i cigrons. Però també menjo pollastre al forn [vegeu-lo a la foto, cuinat per la meva mare], tajin (estofat, que pot ser de peix o de carn) i kofta (carn picada a la planxa). Així que durant aquests dies no menjo ni pasta ni pizzes, que, en realitat, són els meus menjars preferits.

I, malgrat tot el que he explicat, a mi m’agrada viure el Ramadà, però certament moltes vegades (cada dia) desitjo que acabi, perquè vull tornar a la meva normalitat.

Pollastre al forn amb olives i llimona, cuinat per la mare de l’Ayman Bennssouna, Fatiha Sebai

Història del Ramadà

[Font de la informació extreta https://www.islamreligion.com/es/]

El Ramadà és el novè mes del calendari musulmà, conegut internacionalment per ser el mes en què els musulmans per la seva fe i per les seves creences practiquen el dejuni diari des que surt el Sol fins que es pon.

El Ramadà coincideix amb la data en què el profeta Mahoma va rebre la primera revelació de l’Alcorà, que és el llibre sagrat dels musulmans que estableix els límits en les relacions entre l’individu i la comunitat.

Els musulmans mostren la seva gratitud a Al-lahper, la seva guia, i s’abstenen de menjar, beure i tenir relacions sexuals durant el mes de Ramadà.

El Ramadà és un dels cinc pilars de l’Islam, considerat com un mètode d’autopurificacio pel qual s’aprèn a tenir força i paciència.

El dejuni l’ha de fer el musulmà adult, amb seny, saludable, resident bé sigui home o dona.  Pel que fa a la dona, ha d’estar fora de la menstruació i del postpart. Per tant no ha de dejunar el malalt mental, ni el menor, ni el viatjant, ni la dona durant la menstruació o postpart així com tampoc l’embarassada, o la lactant ni tampoc els avis.

Aquest any, el Ramadà ha començat el 5 de maig i acabarà el 4 de juny.

[Font de informació extreta https://www.islamreligion.com/es/]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>