“L’esforç i la constància són els eixos vertebradors de tota la formació”: informació sobre l’institut Baix a mar

Amb l’objectiu de fer conèixer l’ESO i el Batxillerat, us expliquem qui som:

L’Institut Baix a mar és un centre educatiu públic, situat al barri de Mar de Vilanova i la Geltrú, que s’implica en la vida social i cultural de la ciutat.

El nostre objectiu com a formadors és atendre les necessitats educatives de cada un dels alumnes que estudien al nostre institut.

Alhora volem contribuir en el desenvolupament de la seva personalitat per ajudar-los a assolir la maduresa personal i integrar-los socialment.

Un dels eixos principals és treballar per la bona convivència. Vetllem pel respecte de la diferència física i ideològica per formar-los com a persones respectuoses i compromeses en la societat on viuen.

Promovem i facilitem la implicació de les famílies en el projecte educatiu del centre, perquè considerem que l’aliança entre unes i l’altre és essencial per a l’èxit educatiu.

Així doncs, treballem per assegurar que l’alumnat adquireixi els coneixements, les capacitats, les destreses i les actituds necessàries per esdevenir ciutadans capacitats per conviure en un món canviant i plural. 

En segon lloc, us expliquem quines són les línies generals del nostre centre:

Els nostres trets d’identitat són:

  • La cultura de l’esforç i la constància com a eix vertebrador de tota la formació.
  • El treball en equip del professorat com a eina fonamental per a satisfer les necessitats pedagògiques i personals del nostre alumnat.
  • L’atenció personalitzada tenint en compte les necessitats educatives de cadascun dels nostres alumnes.
  • La implicació del centre per a la sostenibilitat i la cura de l’entorn.
  • L’ús de les noves tecnologies com a eina bàsica de treball i de comunicació.

Per acabar, us diem quines són les línies educatives més destacades 

ATENCIÓ PERSONALITZADA

L’institut prioritza l’atenció personalitzada de l’alumnat amb tres eixos: tots som tutors, les atencions individualitzades i l’orientació educativa.

Disposem d’una SIEI i d’una aula d’acollida; per l’alumnat de 3r i 4t d’ESO oferim un Programa de Diversificació Curricular.

La comunicació amb les famílies és clau per acompanyar en el procés d’ensenyament i aprenentatge dels alumnes i afavorir l’èxit educatiu i el desenvolupament personal i social.

– APRENENTATGE COMPETENCIAL

L’ensenyament a l’institut Baix a mar gira entorn a l’aprenentatge competencial. Amb una mirada inclusiva treballem amb metodologies diverses i organitzem els grups de forma heterogènia.

Disposem d’un laboratori de matemàtiques i periòdicament treballem per projectes.

– EINES DIGITALS

Les eines digitals són la nostra eina principal de treball: tots els alumnes disposen d’una tauleta digital i utilitzem l’entorn moodle com a espai on s’integren els recursos i el material per l’aprenentatge. No oblidem però, les eines no digitals, necessàries per consolidar aprenentatges.

– IGUALTAT D’OPORTUNITATS

L’equitat, la inclusió i la cohesió social són fites permanents del nostre projecte. Vetllem perquè tots i cadascun dels nostres alumnes disposin de les mateixes oprotunitats. Oferim ajuts i beques a l’alumnat que ho necessita.

Per a més informació

Podeu visualitzar aquest vídeo per obtenir-ne més informació: Què és el que més t’agrada de l’institut Baix a mar?

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>