Mobilitat Alemanya (2023-1-ES01-KA121-SCH-000118435)

L’Institut Alfons Costafreda organitza cada curs, des de la matèria d’Alemany, una mobilitat d’estudiants amb el Mathematisch-Naturwissenschaftliches Gymnasium de Mönchengladbach a Alemanya. 

L’objectiu principal d’aquest projecte és la immersió lingüística en la llengua alemanya i el coneixement del país i la cultura alemanya, així com l’enriquiment personal que comporta una mobilitat d’estudiants.

L’intercanvi implica el desplaçament de l’alumnat d’ambdós països. La primera part va consistir en la visita de les estudiants alemanyes, acompanyades per la seva professora, Sandra Möestler, del 17 al 22 de març de 2024, L’alumnat visitant es va allotjar amb les famílies que participen en el projecte. 

Durant aquests dies, es van realitzar un seguit de sortides i activitats perquè els visitants poguessin conèixer el nostre entorn. L’alumnat acollidor també va poder prendre part d’aquestes activitats.  

Després de la seva arribada el diumenge, les vam fer conèixer alguns dels pobles i racons del nostre entorn com Guimerà, Vallfogona de Riucorb i Verdú. 

El primer dia, després de la rebuda per part de l’equip directiu, les estudiants alemanyes van assistir a una classe de castellà i d’alemany de l’alumnat de 1r de Batxillerat. Seguidament, van visitar els espais del centre i van fer una visita guiada per Tàrrega sempre acompanyades per l’alumnat acollidor. 

El segon dia van fer una excursió a Tarragona, on van poder visitar el conjunt monumental de Tàrraco romana (amfiteatre, circ, passeig arqueològic) i gaudir d’un passeig fins a la platja.

 El tercer dia van fer una excursió a Lleida, on van visitar la Seu Vella, la Paeria, la Universitat de Lleida, tant els edificis de les facultats com l’antic edifici de l’Estudi General de Lleida; així com una passejada pel Parc de la Mitjana i el riu Segre i, finalment, van fer un passeig pel carrer Major.

L’excursió a Agramunt  va ser el quart dia. Allà van poder gaudir d’un esmorzar típic a la Xocolateria Jolonch, seguidament d’una visita al Museu de la Xocolata i Torrons Vicens.També van visitar l’Espai Guinovart. 

L’últim dia van anar d’excursió a Barcelona, on van fer una visita guiada pels indrets més significatius de Barcelona i la seva història, entre d’altres la Casa Batlló, la Sagrada Família, l’Esglesia de Santa Maria del Mar i el Palau de la Música . Després de dinar, ja van anar cap a l’aeroport del Prat i va arribar el moment del comiat.

 A la segona part de la mobilitat l’alumnat del nostre centre retornarà la visita a les companyes alemanyes durant 6 dies el proper mes juny. Us seguirem informant.Â