2017-1-ES01-KA103-035795

Higher education student and staff mobility project

L’INS Alfons Costafreda continuem amb la internacionalització del centre.

Dels anys 2014 al 2016 vam ser mereixedors del projecte de mobilitat d’educació escolar KA101 que va suposar la formació per 7 professors del centre en metodologia de l’ensenyament en llengua anglesa.

Del 2017 al 2019  tenim concedit un projecte ERASMUS+ KA103 degut que comptem amb l’acreditació de l’Unió Europea anomenada carta ECHE.

Aquesta acció KA103 té com a objectiu fomentar la mobilitat dels nostres estudiants  de grau superior a qualsevol dels països participants del programa, ja sigui per a la realització d’estudis com de pràctiques en empreses.

En  el nostre cas ho hem enllaçat  amb el programa d’ ”Internacionalització de la Formació Professional mitjançant pràctiques en l’estranger”, desenvolupat per dues regions sòcies: Landkreis Osnabrück (Alemanya) i la Inspecció d’Ensenyament dels Serveis Territorials a Lleida.

Es per això que la major part de les nostres mobilitats es produiran a Alemanya.

Mobilitat alumnes estiu 2017

Mobilitat de 2 alumnes d’Administració i Finances a Osnabrück durant els mesos  de juny i juliol per fer les pràctiques a l’empresa alemanya  Porta Mobel.

Job shadowing a Osnabruk

Amb l’objectiu d’adquirir bones pràctiques per la internacionalització de l’FP en el nostre Institut i enfortir els lligams amb el nostre soci,  durant 5 dies de juliol del 2017 el Director i la Coordinadora de mobilitat es van desplaçar a Osnabruck, on el nostre soci ens tenia preparat un programa molt intens de visistes a instituts , empreses i instiutcions on els nostres alumnes estaven fent les pràctiques.

Jornades formatives a Santander

Seguint amb les instruccions del SEPIE ,l’Agencia Nacional espanyola encarregada de gestionar els projectes ERASMUS i  per la bona realització del projecte KA103, als coordinadors se’ls va fer una formació de dos dies a Santander durant el mes d’octubre del 2017. Allí compartiren dubtes i experiències amb 400 coordinadors de tot Espanya i també celebraren el 30e. aniversari d’ERASMUS.

Alumnes de CFGS faran un Erasmus a Alemanya

El passat 1 de juny els alumnes de  GS es van acomiadar de la Franzisca Doden professora nadiua d’alemany  ja que marxaven el  3 de juny a fer pràctiques durant dos mesos a Osnabruck . Aquesta mobilitat està emmarcada en el programa KA103 on ens van concedir 7 beques ERASMUS per alumnes de GS. Encara ens en queden 2. Demaneu informació!!

Les classes d’alemany per a alumnes de cicles formatius a Ràdio Tàrrega

El passat 23 de novembre els alumnes de GS implicats en l’ERASMUS KA103 van ser entrevistats a Ràdio Tàrrega en el programa DBOCAenBOCA – Aprene’m. Aquests alumnes tenen l’objectiu de fer les pràctiques a l’empresa dels seus respectius CCFF a Alemanya. Com que estem participant conjuntament amb altres Instituts de la província en el programa d’Internacionalització de l’FP dels SSTT de Lleida els alumnes poden disfrutar durant tot el curs de classes d’alemany gratuïtes impartides per professors nadius. En el nostre cas, Christian Möller, estudiant de Filologia Castellana i Història, és el professor que amb el seu quasi perfecte castellà va explicar les diferències entre l’FP a Alemanya i a Catalunya. Els alumnes van parlar de les seves expectatives i motivacions i també va intervenir un dels alumnes que va viure aquesta experiència l’estiu passat.
Escolteu l’entrevista, fins i tot parlen en alemany!!

Feu clic aquí per escoltar el podcast.

Alumnes d’alemany: sortida a Barcelona

Aquest passat dissabte 16 de desembre, els alumnes que es preparen per anar a Osnabruck amb la beca ERASMUS KA103 van fer aquesta sortida a la capital catalana amb el Christian Möller, el seu professor d’alemany. El Christian finalitzarà la seva estada a Catalunya el proper 23 de desembre per retornar a la Universitat d’Osnabruck i als seus estudis d’història i castellà. Va ser un dia molt intens: al matí vam visitar el Parc del Laberint d’Horta, una exposició temporal al Centre les Arenes i, per acabar la jornada, el Museu Nacional d’Art de Catalunya. Va ser un dia fantàstic.

Willkommen, Marius i Jürgen!

El passat 14 de febrer va arribar al nostre centre Marius Lütka-Glanemann, el nou professor d’alemany del 2n quadrimestre per als alumnes de CCFF. Aquests alumnes faran l’FCT a Osnabrück dins del marc del KA103 d’ERASMUS+. Coincidint amb aquest primer dia del Marius ens va visitar el coordinador del Landkreis d’Osnabrück, Jürgen Claus, per a conèixer els alumnes i preparar la seva estada de pràctiques que començarà el mes de juny. En una xerrada distesa, els alumnes van poder preguntar els seus dubtes respecte a la mobilitat a Alemanya. Tot un luxe tenir el coordinador alemany atenent els nostres alumnes! Benvingut, Marius!

La nostra alumna Ariana surt a la premsa d’alemanya

La nostra alumna Ariana Joyce López Lucas del CF d’Administració i Finances ha participat en el programa ERASMUS+ KA103 que té concedit l’INS Alfons Costafreda amb una estada de 2 mesos a Alemanya. Ha fet les seves pràctiques en l’Ajuntament de Neuenkirchen dins la demarcació d’Osnabrück del 4 de juny al 2 d’agost del 2018.

Volem destacar que ha sortit en un article a la premsa local alemanya on s’explica aquesta experiència tan positiva per ambdues parts i els avantatges que poden suposar en el seu futur professional. També s’ha publicat a la web de l’Ajuntament de Neuenkirchen i del Landkreis.

Llegiu-la us l’hem traduït !!

https://www.noz.de/lokales/samtgemeinde-neuenkirchen/artikel/1380714/spanische-praktikantin-in-neuenkirchener-rathaus

L’INS Alfons Costafreda participa i exposa la seva experiència de mobilitat al Landkreis d’Osnabrück

El passat 17 de juliol els alumnes de CCFF de grau superior que participen en el programa ERASMUS+ KA103 de mobilitat de l’INS Costafreda i que estan fent les seves pràctiques de dos mesos a Osnabrück (Alemanya) van participar en l’esdeveniment organitzat pel Landkreis d’Osanbrück on presentaven els seu centre i la seva experiència a Alemanya en la llengua d’aquest país. Aquest esdeveniment aplegava les autoritats del Lankreis Sr Jürgen Claus, les empreses on fan les pràctiques el alumnes, les famílies que acullen aquests alumnes i 4 Coordinadors de Mobilitat de la Delegació de Lleida entres els quals la del Institut Alfons Costafreda M. Rosa Pijuan, que van fer una exposició sobre els objectius i avantatges del programa de mobilitat pels alumnes dels Instituts participants.

Va ser un acte molt lluït on la trentena d’alumnes de la demarcació de Lleida van poder expressar-se en alemany, les famílies alemanyes que acullen aquests alumnes van tenir un especial reconeixement i tots vam tenir la possibilitat de conèixer amb més profunditat les empreses que acullen els nostres alumnes (Porta Möbel,Clínica AMEOS,Samtgemeinde Neuenkirchen, Axel Suijker Textil…). Tanmateix a  l’Institut Alfons Costafreda fomentem l’Internacionalització de la Formació Professional amb altres programes de mobilitat  a França i Malta.

Aquí podeu veure els vídeos de l’esdeveniment i la notícia a la web del Landkreis.

https://www.landkreis-osnabrueck.de/print/41218

Estada ERASMUS+ a Osnabrück estiu del 2018

El dia 5 d’agost del 2018 van finalitzar la seva estada de dos mesos a Osnabrück dels 3 alumnes de CCFF de GS (Administració i Finances i Mecatrònica) que han participat  en el programa ERASMUS+ KA103. Després de diferents reconeixements per part de les empreses, famílies i Landkreis d’Osnabruck tornen amb una gran experiència viscuda i un bagatge professional que els diferenciarà a l’hora de trobar feina. També han fet visites culturals dins del Land d’Osnabruck i alguns han visitat ciutats properes com Bremen o Münster

Felicitats heu superat l’estada amb nota i heu millorat les vostres competències en alemany!

Aqui podeu veure fotos de la visita que vam fer L’INS Alfons Costafreda a les empreses que acollien els nostres alumnes

Sinergia a FP

La paraula sinergia prové del grec i la seva traducció literal seria la de cooperació. En el nostre cas  aquesta col.laboració s’estableix entre els professors nadius d’alemany  i els alumnes de CCFF. En Thomas Altergott i la Laura Ackner van fer una classe d’alemany al seus alumnes de CCFF mentre aquests els guiaven per la ciutat de Tàrrega.

Els alumnes prenien nota del vocabulari i algunes expressions  i els professors visitaven aquesta bonica ciutat. Va ser una experiència molt profitosa!!!