2019-1-ES01-KA103-061771

Higher education student and staff mobility project

Nou programa ERASMUS+ KA103

L’INS Alfons Costafreda ha estat mereixedor del segon KA103 per continuar amb la internacionalització de l’FP d’alumnes del centre de grau superior.

Dels anys 2014 al 2016 vam tenir un projecte de mobilitat d’educació escolar KA101 que va suposar la formació per 7 professors del centre en metodologia de l’ensenyament en llengua anglesa.

Del 2017 al 2019 tenim concedit un projecte ERASMUS+ KA103 degut que comptem amb l’acreditació de l’Unió Europea anomenada carta ECHE. Per això 5 alumnes de GS es van beneficiar de beques per estar 2 mesos fent practiques a Alemanya i dos professors es va beneficiar de la formació que suposa un job-shadowing també a Alemanya. Podeu trobar aquesta informació fent clic aquí.

Destacar que en aquests projecte una vegada avaluat pel SEPIE vam obtenir una nota del 84% aconseguint el 100% de finançament de les depeses realitzades.

Del 2019 al 2021 els nostres esforços han sigut recompensats amb un nou KA103, en aquests cas per 2 alumnes i un professor.

Aquesta acció KA103 té com a objectiu fomentar la mobilitat dels nostres estudiants de grau superior a qualsevol dels països participants del programa, ja sigui per a la realització d’estudis com de pràctiques en empreses.

En el nostre cas ho hem enllaçat amb el programa d’ ”Internacionalització de la Formació Professional mitjançant pràctiques en l’estranger”, desenvolupat per la regió sòcia: Landkreis Osnabrück (Alemanya). Es per això que la major part de les nostres mobilitats es produiran a aquesta zona d’ Alemanya. La col·laboració consisteix en que el Landkreis proporciona als nostres alumnes classes gratuïtes d’alemany portant estudiants de llengües amb beca ERASMUS de les seves Universitats alemanyes i quan són a alemanya ens troben  famílies acollidores pels dos mesos que estan a Alemanya a un preu molt raonable així com empreses adequades pels estudis que estan realitzant els nostres alumnes.

Promoció del programa ERASMUS+ a Ràdio Tàrrega

El passat dijous 16 de desembre del 2021 les responsables de mobilitat del centre junt amb un alumne vam anar a promocionar les activitats lingüístiques a la ràdio local.

Es va explicar el programa CLIL que es fa a l’ESO en anglès i les altres llengües que s’imparteixen en els centre com el francès i l’alemany.També els diferents programes ERASMUS+ que es duen a terme des del 2014 i que han suposat la mobilitat de 17 professors i 29 alumnes. Queden encara per realitzar mobilitats per 7 professor i per 3 alumnes que cursin algun CCFF de GS.

Escolteu l’entrevista!!!

  • Click to enlarge image Image1.jpeg
  • Click to enlarge image Image2.jpeg

FORMACIÓ ERASMUS de professor estiu 2021

Per finalitzar amb totes les mobilitats d’aquest projecte KA103 la professora M Rosa Pijuan Tarragó del la família d’Administratiu i coordinadora de mobilitat va fer una formació sobre tecnologies de la Informació durant 5 dies a Reykjavik ( Islàndia) durant el mes de juliol de 2021. Vegeu en l’enllaç els continguts del curs en un blog fet com a treball de classe (https://icticeland2021.blogspot.com/2021/07/first-day.html).
Un altre dels objectius era trobar nous socis per encarar la internacionalització del centre i els nous projectes que s’han concedit al centre: KA101 de 2020 amb mobilitat per a 7 professors i un nou KA103 de 2021 amb mobilitat per 3 alumnes de CCFF de grau superior. També es va fer presentació del nostre centre i el projecte ERASMUS davant dels altres assistents. Vam contactar amb diferents Instituts de Bulgària,Illa de la Reunión, Hongria, entre altres que eren centre d’FP com nosaltres i tenien estudis similars.També tenim en un drive compartides totes les presentacions dels diferents centres i un whatsapp amb tots el professors. Vegeu aquí la presentació que vam fer amb la professora de ciències Alba Valls del nostre centre.(https://prezi.com/p/odc27pzflvmu/maria-rosa-pijuan/?present=1)
En aquesta formació vam aprendre, vam fer contactes i vam fer difusió dels nostres programes internacionals. Un encert total!!!

  • Click to enlarge image WhatsApp_Image_2021-07-22_at_132903.jpeg
  • Click to enlarge image WhatsApp_Image_2021-08-19_at_235119.jpeg
  • Click to enlarge image WhatsApp_Image_2021-08-19_at_235310.jpeg

ERASMUS + A ITÀLIA estiu del 2021

L’alumne Daniel Amoretti del GS de Mecatrònica ha completat els seu estudis amb una formació en un centre de treball d’Itàlia. Va marxar cap a Itàlia després d’una autorització del Departament de Sanitat per vacunar-se el 4 de juny , dos dies abans de marxar pel fet de fer un ERASMUS a l’estranger. Ha estat a Pontecagnano Faiano és un municipi italià, situat a la regió de Campània i a la província de Salern. En l’empresa Autoofficina Vivone hi ha desenvolupat tasques de mecànica, manteniment i electrònica. També ha millorat el seu nivell d’italià i ha conegut les principals atraccions culturals de la zona com el Vesubi.

FELICITATS DANIEL, NI LA CINQUENA ONADA COVID T’HA DESANIMAT!!

  • Click to enlarge image WhatsApp_Image_2021-07-02_at_193019.jpeg
  • Click to enlarge image WhatsApp_Image_2021-08-07_at_095011.jpeg

Classes d’alemany pels nostres alumnes de GS

Des del mes d’octubre del 2020, 7 alumnes de GS de totes les famílies professionals del centre han assistit a classes d’alemany online proporcionades del nostre soci d’Osnabrück (Alemanya). La situació de pandèmia ha fet que hi hagi alguns problemes amb els estudiants nadius alemanys que fan de professors i algunes classes els ha substitut el coordinador del Lankrais d’Osnabrück el Sr Jürgen Clauss. També s’han proporcionat classes online de francès i italià pels alumnes de grau mitjà.

  • Click to enlarge image IMG_8186.jpg
  • Click to enlarge image IMG_8188.jpg

Mobilitat d’alumnes amb beca Erasmus estiu 2019

En Jordi Tavira alumne de 2n curs de Mecatrònica GS va arribar d’Alemanya el dia 3 d’agost amb les practiques finalitzades. Havia iniciat la seva aventura a Osnabrück el 30 de maig i aquests dos mesos li han servit per practicar l’alemany, practicar els seus coneixements de Mecatrònica , per relacionar-se amb una família alemanya, sense oblidar la part cultural del país amb sortides i activitats que els proporcionava el nostre soci el Landkreis d’Osnabruck o visites a museus com el Madame Tussauds.

Estem segurs que això augmentarà la seva empleabilitat i diferenciarà el seu currículum d’altres candidats. Felicitats Jordi!!

 

  • Click to enlarge image tavira.jpg

 

Jornades de formació del KA103 a Madrid (15 i 16 d’octubre de 2019)

AAquestes jornades són conseqüència de la concessió del nou KA103 del 2019. Aquest programa serveix per la formació i les  practiques a l’estranger per estudiants de Grau Superior i també Universitaris.

En aquesta convocatòria  han sigut seleccionats 1065 projectes dels quals 831 són per centres d’FP , 87 per Universitats , 103 per Escoles Superiors d’Arts i 44 per consorcis. L’import total és 124 milions d’euros, amb un total de 58.012 mobilitats concedides.

El programa ERASMUS es considera un dels vaixells insígnia de la política de la UE fins el punt  que es preveu que a partir del 2020 es dupliqui o tripliqui  el pressupost europeu per aquest programa. També és important per l’impacte econòmic que suposa per Espanya ja que som el primer destí triat pels estudiants de la resta d’Europa des del 2001.

D. José Manuel González Canino, Director de la Unidad de Educación Superior, SEPIE va explicar les principals novetats del programa ERASMUS+:

  • La digitalització del projecte o sigui tots els documents estaran en una plataforma on line i es signaran en aquesta mateixa plataforma  anomenada “ONLINE LEARNING AGREEMENT+” i amb web https://www.learning-agreement.eu/start/
  • Creació de la plataforma ERASMUS dashboard per la gestió d’alumnes i convenis https://www.erasmus-dashboard.eu/intro
  • Es crea “My acadèmic ID”  que és la targeta per l’estudiant . S’inicia el 2019 i servirà  per l´intercanvi de dades d’alumnes entre institucions
  • Es substituirà el número PIC pel OID per cada institució

Des de l’NS Alfons Costafreda farem l’esforç per adaptar-nos a les noves plataformes i nous requeriments  que ens proposi el programa ERASMUS+ ja que és en benefici dels alumnes. Les estadístiques del SEPIE ens diuen que el 90% utilitzen les habilitats adquirides  a l’estranger, el 84%  tenen més oportunitats de creixement personal.

A sota podem veure a la nostra coordinadora amb el Sr.González  i davant del “photocall”.

 

  • Click to enlarge image formacio1.jpg
  • Click to enlarge image formacio2.jpg

 

Daria Moroseeva professora d’alemany dels nostres alumnes de CCFF que volen fer l’FCT a Alemanya l’estiu del 2020 amb beca ERASMUS+

Donem la benvinguda al nostre centre a la Daria de nacionalitat russa que estudia llengües a La universitat  de Osnabrück. Ha vingut amb beca ERASMUS+ d’aquesta Universitat i també fa classes a l’Institut Torrevicens  de Lleida.

Ha compartit amb nosaltres la “paella”  d’inici de curs i amb els alumnes han fet una classe d’alemany visitant la nostra ciutat.