L’Institut Milà i Fontanals, amb imatge renovada

L’equipament s’ha rehabilitat per millorar-ne la imatge i fer-lo més sostenible

L’Institut Milà i Fontanals, al Raval, estrena imatge fruit d’uns treballs que han servit, a més de per millorar-ne l’aspecte, per fer més sostenible l’equipament. Se n’ha renovat la fusteria d’alumini, s’han reparat les reixes i s’hi han incorporat alguns elements que fan que a dins les aules es pugui treballar millor. El cost de les obres, prop de 860.ooo euros, ha anat a càrrec de l’Ajuntament tot i que ho havia d’haver pagat la Generalitat.

Els treballs s’han fet respectant al màxim l’aspecte original de l’equipament, que va començar a funcionar el 1961. La directora de l’institut, Isabel Gargallo, explica que “s’han canviat totes les finestres, la façana exterior s’ha renovat, però s’ha intentat deixar tal com estava en el seu inici”.

Equipament més sostenible

La façana és la part més visible de les obres, però també s’han fet millores a dins les aules. S’hi han col·locat cortines per facilitar el treball amb pissarres digitals i ordinadors i se n’ha renovat la fusteria d’alumini. Uns canvis que, segons Gargallo “fan que l’equipament ara sigui més sostenible. Abans les finestres s’obrien soles i es perdia molta calor però ara com tanquen bé, segur que el rebut de la calefacció s’abaixa molt”.

Les obres de l’Institut Milà i Fontanals s’han fet en tres mesos i han tingut un pressupost de 858.000 euros que ha pagat l’Ajuntament, tot i ser competència de la Generalitat.

L’Institut Milà i Fontanals del Raval, amb imatge renovada