Visitem el Sincrotró Alba

Aquest divendres l’alumnat de 4t d’ESO que cursa la matèria optativa de física i química i alguns professors van tenir l’oportunitat de visitar un accelerador de partícules: el Sincrotró Alba, al Parc Tecnològic de Cerdanyola, al costat del campus de la UAB.

L’Alba és un centre d’excel·lència en llum per aplicacions científiques i industrials que va ser inaugurat el 2010 i té el reconeixement internacional com a gran infraestructura científica.

Al complex es creen electrons i s’acceleren fins arribar a velocitats properes a la de la llum, els quals s’utilitzen per generar radiació electromagnètica de diferent longitud d’ona. Aquesta radiació és útil per a investigacions en el camp de la física, els camps de la ciència i la tecnologia en què cal analitzar mostres de petites dimensions com estructures cristal·lines, nous materials, mostres biològiques de contaminants o restes arqueològiques. També pot tenir aplicacions en el disseny de nous fàrmacs i en imatge i teràpies mèdiques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>