Visita a Besalú

El 18 de maig l’alumnat de 1r d’ESO ha visitat la ciutat medieval de Besalú en el marc del projecte “Origen”, de 1r cicle.

Besalú és una vila i municipi de la comarca de la Garrotxa, a les comarques gironines. Com el seu origen indica, Bisuldunum era una fortalesa entre dos rius: el Fluvià al sud i el Capellades al nord. La vila de Besalú, nascuda entorn del turó ocupat pel castell comtal i l’església de Santa Maria de Besalú, s’estén cap al sud-oest de la confluència de la riera de Capellades amb el riu Fluvià. Gaudeix d’una bona comunicació en trobar-se en la cruïlla entre 3 comarques.

Besalú fou la seu d’un important comtat independent. Compta amb un conjunt historicoartístic medieval considerat com un dels més ben conservats de Catalunya. Formen part d’aquest conjunt l’antiga església del montestir de Sant Pere del segle XII, de la que destaca l’originalitat del seu deambulatori; l’església de Sant Vicenç del segle XII, on es conserva una capella gòtica lateral dedicada a la Vera Creu; la façana de l’antiga església hospital de Sant Julià del segle XII; la Casa de Cornellà, monument romànic del segle XII, i la sala gòtica de la Cúria Reial. En destaca tot el call jueu, i en especial el Miqvé.

Accés a l’àlbum de fotos

 

#POEFA, #èxiteducatiu, #FSE