Fungastic

El dimecres dia 8 de maig vam aprofitar la visita dels companys del programa educatiu Fungastic, iniciativa de Nedgia (grup Naturgy) al nostre municipi, perquè presentessin  als nostres alumnes de 1r i 4t d’ESO l’activitat “Un futur millor, en mans de tothom”. 

La proposta es basava en un escape room en el qual els equips havien de resoldre una missió secreta: s’endinsaven en una investigació científica relacionada amb el consum energètic del futur. Els equips van treballar de forma cooperativa i activa posant en pràctica totes les habilitats, sobretot les de deducció i observació, alhora que aprenien coses molt interessants sobre el gas natural, fonts d’energia i eficiència energètica i feien ús d’eines de realitat virtual i realitat augmentada.

Tots vam aprendre que per fer front a les necessitats energètiques creixents previstes per al futur caldrà una diversificació energètica, i que l’obtenció d’energia no pot dependre d’una única font, sinó que l’aposta s’ha de fer per les renovables.

El futur de l’energia està a les nostres mans i també als nostres ulls,  ja que només hem de canviar la manera de veure el que ens envolta. Per aquest motiu, ens van regalar unes ulleres de realitat virtual amb les quals podem entrar a l’aplicació “Fungastic”, accedir a un vídeo en 3D i veure quines mesures d’estalvi energètic podem portar a terme a casa nostra.

Àlbum de fotos