Fira de projectes’19

El 23 de maig s’ha celebrat al centre cívic Rogelio Soto la 3a Fira de Projectes, una mostra dels diferents productes que els alumnes de 1r d’ESO de l’institut Ribot i Serra i de les escoles Espronceda i Sallarès i Pla han treballat al llarg del curs.

A la Fira, l’alumnat ha preparat una exposició per presentar les diferents activitats que han realitzat al llarg del curs. En el nostre institut han estat tres els projectes presentats:

  • Origen: Integra les matèries de socials i visual i plàstica. Aquest projecte pretén apropar l’alumnat a un viatge que s’inicia en la història de la Terra i la formació del relleu, i que ens ha portat fins a l’aparició de l’ésser humà i l’estudi de les primeres civilitzacions: Egipte, Grècia i Roma.

 

  • Som-Riu: És un projecte que engloba les matèries de ciències i tecnologia. L’objecte d’estudi d’aquest projecte és el riu Ripoll, la importància del seu pas per la ciutat de Sabadell i la salut mediambienal que té. Per mostrar aquesta importància, l’alumnat de 1r ha fet una depuradora i ha aplicat el mètode científic per esbrinar les causes d’una possible epidèmia a la ciutat.

 

  • Vivace: És un projecte que relaciona la música i l’expressió emocional per al desenvolupament personal. A partir de peces musicals com Pere i el llopEl carnaval dels animalsAnnie i La flauta màgica, s’han expressat emocions i s’han valorat com a part fonamental del desenvolupament personal i grupal.

 

Els companys de primària també han presentat els seus projectes: ens han parlat del sistema solar, han investigat si els animals dels zoològics són feliços, quins materials són conductors, quina màgia hi ha en les matemàtiques, i també ens han explicat en anglès la necessitat de tenir una consciència ecològica.

A més, ens hem retrobat amb els nostres antics mestres i companys de primària. Hem tingut temps de compartir records i d’acomiadar-nos fins al curs vinent.

Àlbum de fotos