FGC

El dimecres dia 16, com cada any, alguns dels alumnes de 1r de batxillerat van gaudir de “El tren de l’Ensenyament”, visita que ofereix Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya als estudiants, per donar a conèixer les instal·lacions i el funcionament des d’un punt de vista més proper i tècnic.

Després d’arribar a la central de Rubí en un tren llançadora només per a nosaltes, vam comprovar com es pot dirigir i supervisar la circulació de trens i estacions des del CCI (Centre de Comandament Integrat) i com s’encarreguen de fer totes les proves tècniques necessàries per mantenir en bon estat o reparar els trens al COR (Centre Operatiu de Rubí).
És una visita molt interessant i recomanable per poder descobrir de primera mà l’immens equip de persones, instal·lacions i equips tècnics i digitals que hi ha darrera d’aquest tipus de transport públic. I tot això acompanyats de quatre monitors que van estar amb nosaltres en tot moment; ens ho van explicar tot amb detall i ens van aclarir tots els dubtes.