Ada Lovelace

Nom de naixement:Augusta Ada Byron

Naixement:10 de desembre de 1815Londres, Anglaterra

mort:27 de novembre de 1852 (36 anys)Marylebone, Londres

causa de mort:Enterrament càncer uterí

Nacionalitat: de l’església de St. Mary Magdalene, Caernarfon, Nottingham, Regne Unit
Regne Unit de la Gran Bretanya i Irlanda i britànics

                família
Pares:George Gordon Byron i Anne Isabella Byron

cònjuge:William King-Noel, 1r comte de Lovelace
William King-Noel 1r educació Earl de Lovelace (1835-1852)

           Educació
Deixeble de:Mary Somerville,August De Morgan

                                                                   informació Professional
Ocupació:Matemàtiques, programador, poeta, informàtica teòrica, inventor, traductor, escriptor i enginyer

Àrea:Empresari matemàtiques i informàtica

Empresari: Universitat de Cambridge

Pseudònim:A. A. L.

 

Augusta Ada King, Comtessa de Lovelace (Londres, 10 de desembre de 1815-íd. 27 de novembre de 1852), registrada en néixer com Augusta Ada Byron i coneguda habitualment com Ada Lovelace, va ser una matemàtica, informàtica i escriptora britànica, cèlebre sobretot pel seu treball sobre la calculadora d’ús general de Charles Babbage, l’anomenada màquina analítica. Entre les seves notes sobre la màquina, es troba el que es reconeix avui com el primer algoritme destinat a ser processat per una màquina, de manera que se la considera com la primera programadora d’ordinadors.

Va deduir i preveure la capacitat dels ordinadors per anar més enllà dels simples càlculs de nombres, mentre que altres, inclòs el propi Babbage, es van centrar únicament en aquestes capacitats.
La seva mare, Anne Isabella Noel Byron, va ser matemàtica i activista política i social.Su pare va ser el conegut poeta George Byron.
La seva posició social i la seva educació la van portar a conèixer a científics importants com Andrew Crosse, Sir David Brewster, Charles Wheatstone, Michael Faraday i al novel·lista Charles Dickens, relacions que va aprofitar per arribar més lluny en la seva educació. Entre aquestes relacions es troba Mary Somerville, que va ser la seva tutora durant un temps, a més d’amiga i estímul intelectual.Ada Byron es referia a si mateixa com una científica poetessa i com a analista (i metafísica).
A una edat primerenca, el seu talent matemàtic la va conduir a una relació d’amistat perllongada amb el matemàtic anglès Charles Babbage, i concretament amb l’obra de Babbage sobre la màquina analítica. Entre 1842 i 1843, va traduir un article de l’enginyer militar italià Luigi Menabrea sobre la màquina, que va complementar amb un ampli conjunt de notes pròpies, denominat simplement Notes. Aquestes notes contenen el que es considera com el primer programa d’ordinador, és a dir, un algoritme codificat perquè una màquina ho processi. Les notes de Lovelace són importants en la història de la computació.

 

Ada Lovelace.jpg

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>