Dia Internacional de la Nena, la Dona i la Ciència. 11 de Febrer

Degut al Dia Internacional de la Nena, la Dona i la Ciència, l’11 de Febrer l’alumnat de 3r de la ESO va poder gaudir d’una programació especial per aquell dia. Van començar la Jornada amb lectures i vídeos sobre la temàtica per poder fer un tastet i una introducció de la resta del dia.

Després es van separar en nois i noies i es van dirigir cap a les activitats que tenien preparades. Les noies, van marxar a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per participar de les accions organitzades per fomentar la carrera professional de les dones, posar en valor la tasca que realitzen les dones en la ciència, la tecnologia i l’enginyeria i les matemàtiques, i per apropar els estudis politècnics a les noies.

Els nois, per la seva banda, es van quedar a les instal·lacions del centre i van estar treballant-se i repensant les seves masculinitats amb un taller conduït per la entitat Cúrcuma. Un taller que es va facilitar des de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs. A través del diàleg i tècniques del teatre de l’oprimit es van poder identificar els valors de la masculinitat tradicional, plantejar-se masculinitats alternatives i reflexionar sobre els avantatges i desavantatges de ser home a la nostre societat (posant sobre la taula els privilegis existents).

Finalment, es va unificar el grup de nou per poder intercanviar experiències i coneixements adquirits durant la jornada. Una jornada que va ser diferent, profitosa i engrescadora.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>