Pel·lícules contra la violència de gènere

Diumenge és 25 de novembre, el dia contra la violència de gènere. Us hem preparat una llista cinematogràfica per si voleu entretenir-vos aquest cap de setmana mirant pel·lícules que denuncien d’alguna manera la violència de gènere.

  1. A woman captured

A woman captured és una pel·lícula documental en què una directora de cinema, l’hongaresa Bernadett Tuza-Ritter, grava la vida de Marish, una servent domèstica que treballa 20 hores al dia per una família. Ella és una de les més de 45 milions de víctimes de l’esclavitud moderna. La presència de la directora que l’acompanya amb la càmera cada dia, l’empodera.

Any: 2017. Duració: 89 min. País: Hongria. Directora: Bernadett Tuza-Ritter. Guió:  Bernadett Tuza-Ritter

  1. El color púrpura

Steven Spielberg es va basar en la novel·la d’Alice Walker del mateix nom en què retrata la vida de Celie, una noia jove de principis de segle XX a l’Amèrica del Sud rural. Celie té 14 anys i està embarassada del seu propi pare, un home cruel. Així continua la difícil vida de Celie durant 30 anys més. Ella té una obsessió, aprendre a llegir, finalment ho aconsegueix, però el seu marit li prohibeix i li amaga tots els llibres, novel·les, etc. Celie es transforma gràcies a l’amistat amb dues dones.

Any: 1985. Duració: 147 min. País: Estats Units. Director: Steven Spielberg.

  1. La bicicleta verde

Wadjda té deu anys i viu en una societat àrab tan tradicional que certes coses com anar amb bicicleta li estan totalment prohibides. Wadjda desitja tenir una bicicleta per poder competir amb el seu amic Abdullah en una cursa, però la seva mare no li ho permet perquè les bicicletes són un perill per a la dignitat d’una noia. Malgrat tot, és una nena divertida i emprenedora que voreja el límit entre l’autoritat i el que està prohibit.

Any: 2012. Duració: 98 min. País: Aràbia Saudí. Director: Haifaa Al-Mansour. Música: Max Richter.

  1. En tierra de hombres

Charlize Theron interpreta una mare soltera que torna al seu poble natal (Minnesota) per treballar a les mines de ferro. Aquí enfrontarà tot tipus d’humiliacions per ser dona. La pel·lícula va rebre dues nominacions a l’Oscar, una per a Theron.

Any: 2005. Duració: 126 min. País: Estats Units. Direcció: Niki Caro.

  1. Te doy mis ojos

Una pel·lícula dura i realista que aborda la violència dins de la parella de manera directa. El masclisme, les fases del maltractament i el context cultural i familiar.

Any: 2003. Duració: 106 min. País: Espanya. Direcció: Icíar Bollaín.

 

6. Billy Elliot

Billy és un nen britànic que sent passió pel ballet, tot i no tenir el suport de la seva família. La pel·lícula aborda els estereotips de gènere i l’educació emocional.

Any: 2000. Duració: 111 min. País: Regne Unit. Director: Stephen Daldry. Guió: Lee Hall. Repartiment: Jamie Bell, Julie Walters, Gary Lewis, Jamie Draven, Jean Heywood, Janine Birkett Stuart Wells, Mike Elliot Billy Fane, Braithwaite, Nicola Blackwell, Colin MacLachlan, Adam Cooper, Merryn Owen.

Ens en recomanes alguna altra? Escriu-la als comentaris!

Maria López, Júlia Carriqui, Nerea Romero, Marta Bernades (3r d’ESO)

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>