Recollida solidària d’aliments i llibres

Recollida solidària d’aliments i llibres

16 d’octubre – Dia Mundial de l’Alimentació
17 d’octubre – Dia Internacional per l’Eradicació de la Pobresa 

El 16,6 % dels catalans es troben en risc de pobresa. Aquest percentatge és del 26,4% pels catalans menors de 16 anys. 

Què és això, de risc de pobresa? Es considera que estàs en risc de pobresa si el teu nivell d’ingressos és inferior al 60 % de la mitjana d’ingressos a Catalunya. I el nivell d’ingressos es calcula en funció del nombre de persones que viuen a la llar i de la seva edat. Per exemple, una llar de 2 adults i 2 nens que ingressés menys de 15.445 euros l’any 2012 es trobava en risc de pobresa.

En aquesta situació, moltes famílies tenen dificultats per pagar la hipoteca, els rebuts de la llum i l’aigua, els llibres dels seus fills o el menjar.

Aprofitant que el 16 d’octubre se celebra el Dia Mundial de l’Alimentació i el 17, el Dia internacional per a l’Erradicació de la Pobresa, comencem una campanya per recollir aliments de llarga caducitat (llegums i altres aliments en conserva, pasta, oli, arròs…) i llibres de text i de lectura que ja no necessiteu. Els podeu deixar a Consergeria fins al 8 de novembre. 

D’aquest tema en parlarem a les properes tutories, amb algunes activitats de reflexió. Començarem veient un documental del programa 30 minuts que es va emetre l’any 2005 i que continua, malhauradament, sent d’actualitat.

Us deixem alguns enllaços:
· El cartell de la campanya.
· Informació sobre el Dia Mundial de l’Alimentació i el Dia Internacional per a l’Erradicació de la Pobresa.
· Documental 30 minuts Tocar fons.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>