XERRADA SETMANA DE LA CIÈNCIA 2017

SETMANA DE LA CIÈNCIA 2017
CONFERÈNCIA: La Màgia de l’aigua
CONFERENCIANT: Xavier Giménez Font
LLOC: Sala Noble de Can Rius, Caldes de Montbui
DATA: 17 de Novembre del 2017
HORA: 12.00 h
Resum de la conferència
L’aigua és una substància extraordinària. No podem entendre la nostra existència, ni la nostra civilització, sense el seu paper primordial. És el compost més abundant a l’Univers, i el senyal més preuat en l’exploració de planetes.
Tot i la seva importància, és una substància estranya, de la que es coneixen més de setanta propietats peculiars: és gairebé l’únic sòlid que flota en el seu líquid, però és el que permet l’abundància de vida submarina; n’hem de beure constantment, però pot ser la substància més corrosiva; és un líquid que travessa gairebé tot, però pot ser un metall; l’aigua dolça és vital,
l’aigua salada ens fulmina; és gairebé incolora, però a la natura ens mostra tots els colors…
Voleu saber per què?
Dades del conferenciant
● Docent, Investigador i Divulgador Científic.
● Nascut a Barcelona, el 1963. Veí de Caldes de Montbui des del 1969. Ex–alumne de l’Institut Manolo Hugué.
● Doctor per la Universitat de Barcelona, 1991. Professor Titular de la UB des del 1993.
● Estades de Recerca a Perugia (Itàlia), París (França) i Berkeley (USA), 2 anys i mig en total.
● Autor d’uns 100 articles de recerca, 120 articles de divulgació científica, el llibre de divulgació “L’Aire que Respirem” (Edicions UB, Barcelona, 2013).
● Autor de 50 conferències sobre recerca, en trobades internacionals o altres Universitats, i en Innovació Docent, i de 100 conferències de Divulgació Científica, sobre diversos temes relacionats amb la Química, La Física i el Medi Ambient.
● Entrevistat en diversos mitjans de comunicació (Premsa, Ràdio i TV), sobre temes d’actualitat en Química. Autor del Blog “Química, Aire y Ambiente”, a la secció Scilogs de “Investigación y Ciencia”. http://www.investigacionyciencia.es/blogs/fisica-y-quimica/39/posts