Visita al BORN 1r Batxillerat

El passat 29 de setembre, els alumnes de 1r de Batxillerat C d’Història del Món Contemporani, vàrem visitar el Jaciment del Born i ens va semblar una visita realment curiosa. 

En general, tot ens va cridar l’atenció perquè el fet de conservar totes aquelles restes que ens permeten saber una mica més del nostre passat ens va sorprendre molt. Tot i així, el que més ens va impactar va ser la organització de la ciutat; El Barri de la Ribera, encara que sigui semblant al  d’avui en dia, les cases que hi havia al voltant del Rec Comtal7 ,la distribució de les cases d’artesans i comerciants vora el mar, ens van semblar idees molt bones. 

També ens va xocar les bales de canó que hi havia al mig dels carrers, perquè quan ens imaginàvem la vida quotidiana dels habitants que ens van explicar al llarg de la visita, se’ns feia molt difícil imaginar-nos una guerra allà al mig. 

 

En resum, ha sigut una visita entretinguda i molt didàctica, ja que d’una manera diferent hem pogut aprendre com era exactament la Barcelona des de l’època romana fins als inicis del segle XVIII, fins la guerra de Successió.