Simulacre d’avís a la població per risc químic

El dimarts 10 d’abril al matí tindrà lloc la primera prova de sirenes d’avís a la població per risc químic del 2018. Durant la prova, sonaran 83 sirenes instal·lades a 37 municipis de Catalunya afectats pel Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (PLASEQCAT).
La prova es du a terme per comprovar-ne el funcionament i fer que tots els ciutadans en coneguin el so, estiguin preparats i sàpiguen què cal fer en cas d’emergència.

Els municipis on sonaran les sirenes són els següents, per ordre alfabètic:
Abrera, Barcelona (Port de Barcelona i Zona Franca), Canovelles, Castellbisbal, Castellgalí, Constantí, Cornellà de Llobregat, el Morell, el Prat de Llobregat, els Garidells, els Pallaresos, Esparreguera, Flix, Granollers, Gualba, l’Hospitalet de Llobregat, la Canonja, la Pobla de Mafumet, Les, Martorell, Montornès del Vallès, Olesa de Montserrat, Perafort, Riells i Viabrea, Salou, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Celoni, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Santa Coloma de Cervelló, Sant Vicenç de Castellet, Tarragona, Tortosa, Viladecans, Vilallonga del Camp i Vila-seca.

Els centres situats en algun d’aquests municipis participaran activament realitzant un simulacre de confinament. El nostre centre no pertany a cap d’aquests municipis i no es durà a terme aquest simulacre.

Per més informació es recomana la difusió d’aquest vídeo (d’uns 15 minuts de duració) a l’alumnat per tal que tinguin coneixement de les mesures de protecció a seguir en cas de trobar-se amb una situació de risc químic en alguna ocasió.

Podeu visualitzar el vídeo i tota la informació sobre Risc Químic a la web del Departament d’Interior:

http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/riscos_tecnologics/risc_quimic/prova-sirenes/index.html