Projecte Micro-Món@UAB_4.0

L’alumnat de 1r de batxillerat de biologia, el passat divendres va finalitzar la seva participació en el projecte Micro-Món@UAB_4.0 . En aquest projecte d’aprenentatge i servei (ApS), els estudiants de grau de la UAB, supervisats per professors de Microbiologia de la UAB, lideren un projecte de recerca real a l’institut, en el que els estudiants apliquen el mètode científic, validen els resultats, analitzen les dades obtingudes i donen lloc a conclusions.

Aquests objectius d’aprenentatge es combinen amb el servei a la comunitat, obtenint una col·lecció de bacteris possibles productors d’antibiòtics que es posa a l’abast de tota la comunitat científica. A més, tots els estudiants que hi participen donen a conèixer en el seu entorn social i educatiu la greu amenaça que suposa l’aparició i la distribució de la resistència als antibiòtics, contribuint així a millorar la informació i consciència ciutadana sobre aquesta problemàtica d’abast mundial.

S’estima que si no es posa remei a l’actual situació, hi haurà 10 milions de morts prematures cap a l’any 2050 a conseqüència d’infeccions bacterianes contra les quals ja no tenim o no tindrem antibiòtics eficaços.

Els nostres estudiants de primer, van obtenir un total d’11 bacteris productors d’antibiòtics, els quals seran analitzats a la UAB, per determinar si algun d’ells és desconegut a dia d’avui.
Estem molt contents d’haver pogut participar en aquest projecte tan enriquidor per tots i totes!!

Més fotografies en el següent ENLLAÇ