Santa Cecília 2020 Jaume Callis

SANTA CECÍLIA,

patrona dels músics

Santa Cecília de Roma (s.II-III) és considerada una màrtir per l’església catòlica pel fet que, convertida al cristianisme i dedicada fervorosament a Déu, els romans la van voler assassinar dues vegades, primer asfixiant-la a les termes i després decapitant-la, però no ho van aconseguir.

Segles més tard, el Papa Gregori XIII (s.XVI) la va nomenar patrona de la música, perquè està escrit a les “Actes del martiri de Santa Cecília” (s.V) que mentre intentaven asfixiar-la ella cantava a Déu.

Sovint se la representa tocant l’orgue, però no és probable que el toqués. Segurament, com ho feien la majoria de dames de la societat romana, toqués la lira, la cítara o l’arpa. L’associació amb l’orgue és producte d’una mala traducció del llatí d’una frase de les citades “Actes del martiri”.

Sigui com sigui, cada any els músics celebrem el 22 de novembre el dia de la nostra patrona. Aquest any ho fem amb aquests vídeos dels nostres alumnes, a qui els agraïm moltíssim la seva participació, els felicitem per la música que ens ofereixen i els encoratgem a seguir endavant amb la música.

Bona diada de SANTA CECÍLIA!

 

Audicions musicals d’alumnes de l’institut Jaume Callís

 

Berta Boadas – 1r d’ESO

 

Aran Rico Bailes – 1r d’ESO

 

Isaac Subirana – 1r d’ESO

 

Isaac Subirana – 1r d’ESO

 

Oriol Vilasís – 1r d’ESO

 

Aloma Xandri – 3r d’ESO

 

Laila Tamayo – 3r d’ESO

 

Laila Tamayo – 3r d’ESO

 

Clara Puigdomènech – Helena Torrents – Hudson Riboldi – 3r d’ESO

 

Hudson Riboldi – 3r d’ESO

 

Paula Garcia – 4t d’ESO

 

Berta Godoy – 4t d’ESO

 

 

2 comentaris

    1. Ester Martínez i Dies

      Moltes gràcies a tots i totes per regalar-nos una mica de la vostra música en el dia de Santa Cecília!
      Endavant amb la música!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>