Reportatge Corbera, Sant Ponç, Pont del Lledoner

Tot sortit de l’institut ens vam posar a caminar, al principi anàvem ràpid perquè era baixada però poc a poc es va anar complicant la cosa. Cada cop hi havia més pujades i tot el grup començàvem a anar més lents, sempre hi havia un “grupet” que mantenia el ritme ràpid però la majoria (com nosaltres) vam començar cada cop a anar més lents i més lents.

I per fi vam arribar a Sant Ponç després de moltes pujades, cops en el cul i moltes caigudes vam arribar a la META!!!
Quan estàvem a Sant Ponç la Carme Casas ens va explicar una mica d’història de Sant Ponç era un Priorat, les esglésies romàniques tenien forma de creu perquè eren cristianes. Ho decoraven molt amb pintures però al llarg del temps s’han anat perdent. També hi havia sitges que s’utilitzaven per
emmagatzemar aliments amb grans recipients. Les sitges es trobaven sota terra.
Al mig del camí ens vam trobar un intrús (era una porqueta vieznamita). Però per sort no ens va atacar. Només ens va mirar i després va girar cua ensenyant-nos el cul rosa(com el d’un babuí).
A continuació vam anar cap a la gola del Llop i vem arribar al Pont de Lledoner.
Després vam anar a veure els forns de calç, i ens van donar una explicació molt interessant sobre aquests forns, l’ explicació ens la va fer el Josep Farregut. Ell ens va explicar que fa temps aquests forns s’utilitzaven per fer com una mena de ciment de calç. Aquest ciment es fabricava fonent la pedra de calç.
Tot aquest esforç va valdre la pena.

Cristina Peiró, Gemma Marquina i Paula Peirón


 











Jaume Cañellas Pagès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>