EL PROBLEMA DEL MES, T’ATREVEIXES?

Al faristol que hi ha davant de l’entrada al centre trobaràs cada mes un problema o enigma. Té per finalitat el potenciar la resolució de problemes com a forma de millorar l’aprenentatge de les matemàtiques des del punt de vista de la creativitat, la lògica i la diversitat. No calen coneixements matemàtics per fer-lo.

Si vols participar, pots donar la solució per escrit a l’urna que hi ha a consergeria. Recorda que les respostes s’han de donar de manera raonada i clara i t’has d’identificar (nom i curs).

En finalitzar el mes publicarem la solució més enginyosa i el nom de l’autor.

El problema del mes de febrer: El pentaminós del Consell de Cent

Els nombres 1, 2, 3, 4, i 5 s’han d’escriure en les cinc caselles de la figura. Si llegim els tres nombres que estan en columna de dalt a baix, els llegim en ordre creixent. Si llegim els tres nombres que estan en fila d’esquerra a dreta, també els llegim en ordre creixent. De quantes maneres es pot aconseguir emplenar les caselles amb aquestes condicions?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>