Visitant Barcelona TV i el Museu del Disseny

Verónica Bezares + Sofia García ___ [ 1r Batx. Artístic ]

El pasado 7 de octubre, los alumnos de primero de Batxillerato Artístico del Instituto Consell de Cent, viniéron a visitar nuestras instalaciones de BTV. Mi compañera Montse les enseñó los diferentes platós, redacción, realización y otros espacios de la tele. Pero cómo también tenemos un programa de radio, ahora estoy preparando un pequeño artículo para contar en el programa, lo que hiciéron estos chicos del artístico.

BTV (10) BTV (11) BTV (12)

La visita comenzó por el plató más grande, desde donde se hacen programas como ‘La Portería’ o ‘Àrtic’. Allí vieron la cantidad de cámaras y focos que se necesitan. A continuación, pasaron a la redacción donde se estaba produciendo en directo nuestro programa de radio -que por cierto, también lo emitimos por internet en directo.

Después, Montse les enseñó la sala de maquillaje donde se estaban preparando dos reporteras para salir a la calle a grabar. También les explicó pequeños datos como por ejemplo, que las estilistas tienen un presupuesto para poder llevar a cabo su trabajo y que todos los periodistas que salen en cámara tienen que pasar por esa sala. Por último, mi compañera les mostró el plató de los informativos incluiendo la función de algunas herramientas cómo el teleprompter o el pinganillo por donde le dicen instrucciones los de realización/dirección. Y para finalizar la visita, les presentó un video donde se podían ver todas las ‘caretas’ de los diferentes programas que se emiten en BTV.

BTV (17) BTV (20) BTV (18)

Al salir, preguntamos a los alumnos qué les había parecido la visita, las respuestas fueron muy variadas, a unos no les había gustado para nada, a otros les había gustado pero esperaban algo más de nosotros y del plató en general y a otros que sí que les había gustado, pero como siempre, todas las críticas tienen que ser bien recibidas.

Redactado por: Carlo Sera Falso

Lydia León ____________________________ [ 1r Batx. Artístic ]

Els del Batxillerat Artístic a Barcelona TV ¿per què no? En relació lògicament a l’assignatura de Cultura Audiovisual. Doncs sí, l’alumnat de primer vam anar el passat dimecres 7 d’octubre a visitar les instal·lacions de la televisió local de Barcelona.

L’encarregada de guiar-nos va ser la Montse -que és, més o menys com la directora de publicitat de la cadena-, va començar amb una petita introducció sobre: En què consisteix Barcelona TV i com funciona. Tot seguit vam entrar en un dels platós -que en realitat, això era el que tothom estava esperant-, allà, vam veure diferents sets de programes com La Porteria i Àrtic, a més d’un munt de càmeres, focus i cables que semblaven caure del sostre… La Montse ens va explicar com funcionaven les coses darrere les càmeres, i va contestar a algunes de les preguntes que li vam fer, com per exemple, el preu de la càmera grua.

BTV (6) BTV (3) BTV (4)

Seguidament, movent-nos a través de passadissos laberíntics, vam arribar a la redacció, on just al costat vam poder veure la retransmissió en directe d’un programa de ràdio. En aquell moment, un de nosaltres va pensar que seria curiós escoltar el programa des del seu mòbil, i al moment uns quants vam començar a demanar-li els auriculars per escoltar-ho també. Després vam anar fins la sala de realització, perquè la gent es faci una idea…, és una sala amb poca llum, unes quantes pantalles i molts botonets que t’inciten a apretar-los tots. En sortir d’aquesta sala vam tornar a submergir-nos en un mar de passadissos.

La visita va acabar al plató d’informatius, però no, sense abans passar pel costat de maquillatge, on uns quants vam xafardejar l’interior, mirant com unes dones es preparaven per sortir en antena. Finalment, la Montse va posar-nos un vídeo que incloïa totes les caretes que tenia Barcelona TV, des de l’Àrtic fins a Tube d’assaig.

Cristina Callado ________________________________________ [ 1r Batx. Artístic ]

No es oro todo lo que reluce. Tras la visita el pasado miércoles día 7 a las instalaciones de Barcelona televisió, pudimos comprobar que es muy diferente lo que vemos en televisión, a cómo es en la vida real.

BTV (7) BTV (8) BTV (13)

BTV (14) BTV (15) BTV (16)

Después de la visita el alumnado de 1º de bachillerato artístico admitió que fue interesante, pero mostró también su crítica al imaginarse previamente, que esa visita sería más interactiva, y es que, con unos poco cambios sería más llevadera. También confesaron que esperaban unas instalaciones distintas, pues cuando ven los programas por televisión son más espaciosos. Aunque lo parezca, no todos sus argumentos fueron negativos.

Al día siguiente, ya en la clase, el profesor Francesc pidió al grupo que se anotaran en la pizarra horizontal las posibles mejoras para que trasladárselas a la guia Montse. Una de las propuestas fue hacer actividades en las cuales los alumnos, lleguen a sentir que son parte del programa, para así poder entender el trabajo que se debe realizar, y sus posibilidades.

DSC01331

Noelia Soler ________________________________________ [ 1r Batx. Artístic ]

El dimecres 7 d’octubre l’alumnat de 1r de Batxillerat Artístic vam visitar la televisió pública de Barcelona i el Museu del Disseny.

A Barcelona TV, una noia ens va fer una visita guiada per totes les seves instal·lacions. Primer va començar explicant-nos el naixement d’aquest canal i després quins tipus de programes  fan. A continuació, vam veure les diferents seccions de gravació on els presentadors fan el seu programa, permetent-nos veure cada eina televisiva que fan servir, perquè després, nosaltres ho veiem perfectament en les nostres llars. Així vam arribar al plató gran on graven els programes de l’Àrtic i La Porteria, entre d’altres, allà vam tenir el plaer de poder veure els decorats i fer-nos unes fotos amb l’atrezzo. A l’estudi dels informatius, on fan les notícies, vam veure les eines que fa servir el presentador, la guia ens va explicar per a què serveix el telepromter.

Una de les novetats de Barcelona TV -inaugurada fa més o menys un any- és que la seva secció de ràdio, també es converteix en una televisió que emet via Internet, i això, nosaltres vam presenciar-ho mentre la Montse, la nostra guia, ens explicava què feina, a més del treball de producció. Finalment, vam acabar la visita veient un vídeo de les caretes de cada programa del canal.

M-Disseny (2) M-Disseny (7) M-Disseny (3)

Al sortir, ens vam acostar al Museu del Disseny per observar l’exposició temporal dels premis FAD. On hi havien per exemple uns monopatins customitzats, és a dir, adaptats als diferents usos que els dissenyadors els hi han donat. També hi havia diferents tapes de llibres dissenyades, fotografies i fins i tot una part destinada al disseny de moda, per mirar les diferents creacions i posibilitats.

M-Disseny (4) M-Disseny (6) M-Disseny (8)

M-Disseny (9) M-Disseny (11) M-Disseny (10)

M-Disseny (14) M-Disseny (13) M-Disseny (12)

M-Disseny (15) M-Disseny (1) M-Disseny (16)

Competències generals del batxillerat assolides amb aquesta activitat:

  • Competència comunicativa
  • Competència en gestió i tractament de la informació
  • Competència digital
  • Competència en coneixement i interacció amb el món

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>