Sortida al Parlament a 3r d’ESO

El passat dia 12 de novembre vam visitar el Parlament de Catalunya, una institució creada l’any 1283. Tot i que no tenia una ubicació fixa sinó que era una assemblea que s’anava desplaçant. Però l’any 1932 es va establir a l’antic arsenal de la ciutadella, un edifici datat de l’any 1748 i construït per Joris Prosper Van Verboom i reacondicionat com a palau per Pere Falqués per a la família reial, que mai van utilitzar. També es va fer servir com a museu de l’art decoratiu i arqueològic de Catalunya.

Després de passar pel control de seguretat van anar directament a la sala de plens. El guia ens va explicar com s’escullen els càrrecs i les seves funcions: diputats, presidents, govern.

En acabar l’explicació ens va conduir a la sala dels passos perduts, on els diputat parlen mentre es produeixen els plens. Tot seguit vam veure la sala de premsa i des d’on es transmet el canal parlament. Darrerament vam fer una ronda de preguntes a la sala dels canelobres on es va acabar la visita.

Em va sorprendre gratament la majestuositat de la sala d’actes i vaig agrair estar en un lloc on es prenent tantes decisions importants.

Alejandro García
3r C

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>