Sherlock Holmes sabia química

El divendres 20 de gener l’alumnat de 4t d’ESO, 1r i 2n de batxillerat va assistir a la conferència “Sherlock Holmes sabia química” impartida pel professor de la Universitat Rovira i Virgili, Ricard Boqué.

A través del personatge literari de Sherlock Holmes ens va mostrar com la química juga un paper fonamental en el que anomenem “Ciència Forense”. Moltes de les històries del famós detectiu creat per sir Arthur Conan Doyle tenen al mètode científic en general i a la química en particular com a protagonistes. La xerrada va introduir al personatge a través d’algunes de les seves històries més cèlebres. També es van recrear alguns dels seus experiments. Finalment, es van comentar breument les tècniques més modernes utilitzades en l’anàlisi forense.

La conferència va culminar amb unes proves química sota la llum UV que van agradar moltíssim als nostres estudiants.

 

 

2 comentaris

 1. Joan Proubasta Renart

  benvolguts
  soc col.leccionista de Sherlock Holmes.la meva col.leccio de mes de 6000
  llibres,1200 comics,poster,monedes,segells,jocs de taula,ect esta considerada una de les millors del mon i esta dipositada a la biblioteca ARUS de Barcelona
  Estic interesat en obtenir el documen Sherlock HOLMES,sabia quinica
  si em diuen lo que val els hi faria una transferencia
  joan Proubasta-camelies 83 1/3 08024 Barcelona

  1. admin Autor de l'article

   Benvolgut, Joan.

   Nosaltres no disposem de la documentació que sol·licita. Hauria de contactar amb el professor de la URV, Ricard Boqué, que va impartir la conferència al nostre alumnat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>