Fundación Repsol visita l’INS BdE amb el programa “Energia amb consciència”

El dijous 9 de març la Fundación Repsol va portar el programa “Energia amb consciència”, que forma part del programa Aprendenergía, també de Repsol, als alumnes de 4t d’ESO del nostre centre. Aquesta iniciativa, desenvolupada per voluntaris empleats i jubilats de la companyia, pretén sensibilitzar els més joves sobre la importància de fer un ús responsable dels recursos energètics.

Enguany, per segon cop, la Fundación ha visitat la província de Tarragona, on hi participen l’Institut Campclar (Tarragona), l’Escola Internacional del Camp (Salou), el Col·legi Maria Rosa Molas (Reus), l’Institut El Morell (Morell) i l’Institut Berenguer d’Entença (L’Hospitalet de l’infant). En total, els més de 180 alumnes participants de tota Tarragona, realitzaran una auditoria energètica del seu centre educatiu, la qual cosa els ajudarà a comprendre com ser més eficients en l’ús dels recursos energètics en el dia a dia.

Els voluntaris van a les aules durant una jornada escolar per a realitzar diferents tallers i experiments en els quals els alumnes s’apropen al concepte d’eficiència energètica. Durant aquestes activitats pràctiques, els joves descobreixen les propietats dels aïllants en una patata, es sorprenen amb els consums elèctrics d’alguns dels aparells que hi ha a les cases i experimenten el funcionament de la xarxa d’abastament d’aigua i la importància de fer un consum responsable, entre moltes altres coses.

Posteriorment, els alumnes han de continuar amb l’auditoria, revisant les factures de subministraments i detectant possibles àrees de millora. A final de curs, podran presentar el seu informe d’auditoria, i les millors presentacions a nivell nacional, podran participar a una nova edició del campionat “Energia amb consciència”, organitzat per la Fundación Repsol.