Forum Escoles Verdes a Salou

Tal i com us havíem avançat fa uns dies,  el dimarts 26 de març es va celebrar el Forum d’Escoles Verdes a  Salou. Durant tot el matí, diferents instituts i escoles  posaven en comú les idees i accions que duen a terme per tal de promoure la sensibilització mediambiental i, sobre tot, el canvi necessari cap a un model sostenible.

El nostre centre va estar representat per les alumnes Mar Carcasé, Andrea Ribot i Claudia Minculescu, totes elles alumnes de 3r d’ESO. En aquesta trobada van mostrar i explicar als alumnes i professors dels altres centres  el projecte SIGUEM CONSCIENTS!!. Aquesta nova acció,  que hem posat en marxa aquest curs des d’Escola Verda i en col·laboració amb la matèria de Biologia i Geologia de tercer, pretén:

  • conscienciar a la comunitat educativa sobre la importància de conèixer allò que ingerim per poder gaudir d’una bona salut.
  • treballar eines per tal de tenir recursos a l’hora de triar allò que volem menjar.
  • promoure una alimentació saludable per tal de millorar la salut i afavorir el benestar.

Per aconseguir aquest objectiu, s’han desenvolupat diferents accions:

  . 01. Investigació sobre taules nutricionals. De què estan fets els aliments? Analitzem diferents taules nutricionals de diferents aliments per saber quins nutrients els composen. Ens portarem alguna sorpresa…

  . 02. Aliments d’origen animal….segur??? Identificació de midó en diferents productes processats d’origen animal que, en principi, no deurien de contenir.

  . 03. Desensucra’t. Mural que presenta de forma visual i atractiva la quantitat de sucres afegits que contenen moltes de les begudes que consumim habitualment.

La trobada va ser un èxit, tant per les escoles que van participar com per les conclusions a les que vam arribar cadascú de nosaltres.

“Els instituts poden canviar el món???”  Ja ho crec que sí….