Sortida a les gorges del Freser (2n d’ESO)

El curs passat, a causa del coronavirus, els de 1r d’ESO no vam poder anar a la capçalera del Freser d’excursió. I per això aquest any, a segon, sí que hi hem anat.

Per això el passat dimecres 24 de setembre hi vam anar. Vam agafar el bus a les 8h del matí i vam anar fins a Queralbs. En arribar a allà, ens esperaven les tres persones monitores del Centre d’Educació Ambiental Alt Ter: la Roser, l’Àngels i en Sergi. Es van presentar, ens van deixar unes brúixoles i unes lupes per fer la sortida i ens van explicar que entràvem al Parc Natural de les capçaleres del Ter i el Freser.

A la primera parada, anant cap al Salt del Grill, ens van explicar una mica de geologia sobre les roques. Al salt d’aigua vam fer el primer esmorzar. La següent va ser sobre els canvis que ha fet l’ésser humà en aquell territori. En trobar un lloc al sol vàrem fer el segon esmorzar. Prop d’allà ens van explicar característiques sobre dos animals: el gall fer i la perdiu blanca.

Abans de pujar al bus en van demanar que els tornéssim les brúixoles i les lupes. Després ja vam anar al bus camí cap a Sant Joan. Ens ho vàrem passar molt bé tot i que la caminada se’ns va fer una mica llarga.

Fiona Jordà i Mariona Vila (2n ESO)

Col·laboració de l’alumnat amb La Veu de Sant Joan explicant la sortida al Parc de les Capçaleres del Ter i del Freser: