VISITA AL MUSEU DE LA CIÈNCIA I DE LA TÈCNICA DE CATALUNYA (TERRASSA)

Dimarts 31 de gener els alumnes de 4t d’ESO de l’itinerari tecnològic i científic van visitar el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNactec) amb els professors Núria Panisello, Carles Pasqual i Antonio Migorance.

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, també conegut amb l’acrònim mNACTEC, és un museu que té com a missió promoure el coneixement de la cultura científica, tècnica i industrial i, a la vegada, conservar, estudiar i mostrar l’evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, fent especial atenció a la seva aplicació industrial i la seva incidència social.

La seu central del museu és a  Terrassa (Vallès Occidental), en una antiga fàbrica tèxtil de la rambla d’Êgara: el Vapor Aymerich, Amat i Jover.  L’edifici, dissenyat per l’arquitecte Lluís Muncunill i construït entre 1907 i 1908, és considerat un dels principals exemples d’arquitectura industrial modernista de Catalunya.

Les col·leccions del mNACTEC reuneixen més de 20.000 objectes de temàtica científica, tècnica i industrial (béns de producció i béns de consum). El Museu s’interessa preferentment pels objectes dissenyats o fabricats a Catalunya, però també per aquells que hagin tingut un impacte en la societat catalana o que hagin representat un avenç en una determinada tecnologia.

Els àmbits representats a les col·leccions del mNACTEC són els següents: Aparells domèstics; Arts gràfiques; Computació, electrònica i telecomunicacions; Energia; Ciència, experimentació i mesura; Medicina; Sectors productius i serveis; Tecnologies audiovisuals; Transport, i Altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>