XARRADA INAUGURAL DEL CURS 18-19 A CÀRREC D’ENRIC ROCA CASAS, DIRECTOR DE L’EDU21

Enric Roca Casas, doctor en Ciències de l’Educació per la UAB i professor titular del Departament de Pedagogia, ens va oferir dues xarrades dimecres passat 10 d’octubre a la sala polivalent de l’institut Els Alfacs. Roca ha publicat nombrosos articles i llibres sobre temes curriculars, de formació del professorat, d’avaluació, d’atenció a la diversitat, de la relació família escola, del talents en educació, etc. Col·labora com a articulista al diari El Punt Avui i al diari Ara. Des de l’any 2007 i fins al 2014 ha estat coordinador general d’Edu21 i en l’actualitat és el director de l’Associació Edu21.

L’ORIENTACIÓ I LA TUTORIA EN EQUIP (cliqueu aquí per a veure el power)

Ens cal una concepció competencial de l’orientació, amb una mirada global de l’alumne que afavoreixi tot tipus d’aprenentatges holístics, funcionals i vitals (personals, acadèmics i socials).

Entre les funcions dels mestres i professors hi figura exercir la tutoria dels alumnes i la direcció i l’orientació global de llur aprenentatge.

Tot docent, a l’aula, és tutor i orientador de tots els alumnes. Tot equip docent és equip tutor i equip orientador d’un grup d’alumnes.

Cada aprenentatge que fa l’alumne contribueix al seu procés d’orientació (“GPS” personal) i cada acció orientadora li retroalimenta l’aprenentatge i el dota de sentit dins el seu projecte personal que és dinàmic, evolutiu i continu.

L’ACOMPANYAMENT I L’ORIENTACIÓ ALS FILLS (cliqueu aquí per a veure el power)

Què vol dir acompanyar i què vol dir orientar als fills?

Acompanyem quan estem al seu costat de forma permanent i incondicional. Orientem quan informem, dialoguem, donem la nostra opinió, preguntem la seva i, al final, deixem que lliurement prengui les seves decisions amb responsabilitat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>