ESTIGMA I PSICOSI I LA RELACIÓ AMB EL CÀNNABIS (INFERMERES CSMIJ)

(Franco Alemanni, 2n ESO C)

La setmana passada els alumnes de 2n d’ESO van poder assistir a les xarrades sobre ESTIGMA i PSICOSI I LA RELACIÓ AMB EL CÀNNABIS. Es tracta d’unes xarrades realitzades per les infermeres del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil d’Amposta (CSMIJ)

La classe considera que estes xerrades son molt útils. Vam parlar de les infermetats mentals i de les causes:

  • Cànnabis provoca esquizofrènia

A classe  de tutoria vam fer una reflexió com:

  • L’alcohol, les drogues i el tabac a més de matar-nos neurones afecta  òrgans vitals com els pulmons, fetge, etc… El cervell no deixa de créixer fins els 21 anys.
  • La xarrada va ajudar-nos a pensar en el nostre futur.

 

Lídia Sarrió Colas

Infermera del CSMIJ

Des de diferents parts del món, s’està treballant amb l’objectiu de sensibilitzar  la societat en la Malaltia Mental. Degut al pes de l’herència històrica en la psiquiatria, ens trobem ara amb unes connotacions que acompanyen  la Malaltia Mental. Aquestes connotacions les anomenem ESTIGMA. L’augment i la demanda d’assistència relacionada amb als trastorns mentals, és un fet evident del segle XXI. Per aquest motiu des de salut mental creiem necessari treballar alguns aspectes relacionats amb els coneixements, els valors, l’equitat, l’actitud, l’empatia, el llenguatge i els factors de risc i protecció relacionats amb la salut mental.

La psicosi és una malaltia mental d’aparició en l’adolescència i principis de l’edat adulta. Aquest terme s’utilitza per a referir-se a un conjunt de malalties mentals que tenen en comú la pèrdua del contacte amb la realitat. Afecta principalment els adolescents i adults joves, i és bastant freqüent. Prop de 3 de cada 100 joves patirà un  episodi psicòtic al llarg de la seua vida. Aquest  apartat va dirigit als/les adolescents de tercer d’ESO on treballarem, els coneixements, factors de risc i de protecció a través   d’un debat obert, on es promociona la comunicació oberta i sense traves per parlar obertament sobre la PSICOSI I LA RELACIÓ AMB EL CÀNNABIS.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>