EL POETA ALBERT GAVALDÀ ANALITZA VISIONS & CANTS DE JOAN MARAGALL

Una de les lectures prescriptives de 2n de Batxillerat en la matèria de modalitat és Literatura Catalana és Visions & Cants de Joan Maragall. Divendres 13 de desembre rebíem la visita del poeta Albert Gavaldà que recentment ha publicat a Pagès Editors l’obra poètica Poemes d’Abissínia. Un conjunt de poemes d’alta qualitat en què tot es mou en una mena d’entramat cabal·lístic i una poesia de l’experiència d’alt voltatge. El poeta ens va deleitar amb una intervenció d’alt nivell i destacaríem la pròpia definició del que és la poesia:

“La poesia (i l’art i el pensament en general) és un organisme viu. Parla a cada moment d’una manera nova, es relaciona amb noves experiències col·lectives o personals que no existien al moment d’escriure el poema. ” (Albert Gavaldà)

D’altra banda, quan va fer referència al poeta modernista Joan Maragall, va destacar que va ser un autor català al corrent de totes les novetats europees gràcies al seu coneixement de diverses llengües com l’anglès, el francès i l’alemany i, lluny d’apartar-se de les modes de la Renaixença i del jocfloralisme, va poder posar en qüestió corrents europeistes que ja no casaven amb el pensament vitalista i regeneracionista del moment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>