EDUCACIÓ VISUAL I PLÀSTICA: PUNTS, LÍNIES I TEXTURES

Mireia Gras

Els alumnes de 3r d’ESO han après a utilitzar la capacitat expressiva d’alguns dels elements bàsics del llenguatge visual: el punt, la línia i la textura.

El punt és l’element més simple del llenguatge visual. Té una capacitat expressiva il·limitada per representar imatges i expressar idees i emocions. Per tal d’aconseguir-ho s’utilitzen diversos efectes visuals com la concentració, l’expansió,  la caiguda o la tensió entre d’altres. Variant adequadament les dimensions i la distància entre punts es poden crear efectes visuals de profunditat espacial i volum.

La línia és un element més complex que el punt i ens permet definir contorns crear direccions,  delimitar plans o crear textures. Les característiques estructurals de les línies i les textures ens permeten crear diferents sensacions visuals com ara la profunditat, l’equilibri, la força…

Les textures són una qualitat de les superfícies que produeixen sensacions visuals i tàctils. Les podem classificar segons els seu origen en naturals o artificials i segons la seva estructura en orgàniques o geomètriques.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>