CONFERÈNCIA CIENTÍFICA A L’AUDITORI SIXTO MIR (SETMANA DE LA CIÈNCIA)

Pau Navarro (4t A)

El dia 15 de Novembre, els alumnes de 4t d’ESO de l’institut Els Alfacs vam anar a la conferència del científic Juan José Curto, que actualment treballa a l’Observatori de les Terres de L’Ebre. La conferència estava programada per a les 11:15 del matí, a l’auditori Sixto Mir. “L’observatori de l’Ebre a l’Antàrtida: 20 anys de silenci blanc” tractava del viatge que es durà a terme aquest desembre. La conferència consistia en l’explicació de les característiques del gel : la profunditat, l’aire que es filtra i amb aquest determinar les temperatures d´èpoques anteriors. També ha explicat el greu problema que va passar uns anys enrere, el forat d’Ozó i amb aquest tema ha incentivat al reciclatge i que cada persona posi el seu gra de sorra per combatre contra el canvi climàtic, ja que les conseqüències futures seran catastròfiques i la nostra rutina de vida estarà molt basada en el clima.

Ha explicat els diferents instruments que utilitzen i ha ensenyat un aparell per a agafar mostres, el qual actualment funciona manualment. L’inconvenient que té es que poden agafar dades limitant-se als períodes de temps que van a l’Antàrtida. Han inventat el mateix aparell però amb la diferència que pot agafar mostres durant tot l’any sense necessitat d’us manual.

Una pregunta molt interessant que deia: I perquè el Pol Sud i no el Pol Nord, quina diferència tenen? La resposta a aquesta pregunta és que el Pol Nord és una superfície de gel i està en constant moviment i les dades que s’han d’agafar han d’estar en un punt fix (però això no treu que no s’investigui el Pol Nord) per això es va a l’Antàrtida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>