COM ES MULTIPLICA EL DINER BANCARI EN L’ECONOMIA? (XARRADA DE XAVIER CÀMARA TURULL, PROFESSOR DE LA URV)

Raül Vidal i Isabel Casanova

El passat dimarts 16 de gener a les 9:00 hores va tenir lloc al saló d’actes la xarrada sobre  “La creació del diner bancari” pel professor Xavier Càmara Turull del departament de Gestió d’Empreses de la Universitat Rovira i Virgili (URV).  Es tracta d’una conferència  relacionada amb el grau de Finances i Comptabilitat (FIC) i va tenir com a objectiu el fet de veure, de manera pràctica, mitjançant un joc de simulació que van realitzar els estudiants: quin és el procés de la creació del diner bancari tot destacant la importància que té la confiança en la sostenibilitat del nostre sistema bancari.

El sistema financer esdevé una peça clau en l´economia de qualsevol estat. Dins del sistema financer del nostre país, els bancs realitzen una tasca d´intermediació entre estalviadors i demandants de diner imprescindible per a finançar les inversions del teixit empresarial i, per tant, en la generació de creixement econòmic. Com a conseqüència d´aquesta funció d´intermediació financera que realitzen els bancs, apareix el fenomen de la creació de diner bancari. Per poder copsar aquest fenomen cal entendre què és el diner i quines són les seves funcions.

Finalment es va fer un breu viatge per la història per tal de conèixer les principals formes que ha tingut el diner, des de la utilització de diferents mercaderies com a mitjà de pagament, l´aparició del diner fiduciari, el patró or, fins arribar a la forma que presenta el diner en l´actualitat.

Sens dubte, una classe magistral sobre la realitat de la intermediació de les entitats financeres que va captar molt l’interès dels nostres estudiants d’economia i gestió administrativa.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>