JOSEP PITARCH ENS PROPOSA TEMES LOCALS PER A FER RECERCA

Arnau Bel

Dijous 11 de febrer, ens va vindre a visitar l’historiador local Josep Pitarch. És ben sabut que els alumnes de batxillerat hem de dur a terme el Treball de recerca, i ell va ser l’encarregat de proposar-nos temes del poble que podrien servir de tesi per als nostres projectes. El TDR és un procés llarg, laboriós, però que pot servir per posar cara i ulls a totes aquelles petites coses dignes de ser estudiades que moltes vegades ni afigurem. És una forma més de revaloritzar el patrimoni cultural.

De temes rapitencs que encara no s’han tractat com cal, n’hi ha un carro ple. Ell ens en va proposar més de vint. Alguns d’aquests, tots amb el cognom de la Ràpita, són els següents: l’evolució urbanística, la Val de Zafán, els canals, les esglésies, les façanes històriques, els carrers, l’expulsió dels moriscos, les malalties de l’arròs, el club nàutic, la garrofa, la pedra en sec, el petroli o un recorregut pel calendari festiu, entre molts altres. La seva xarrada va ser de gran ajuda i tenim la seguretat que ha fet obrir els ulls a molta gent que no tenia clar de què fer-lo.

1 comentari

  1. Julio Franch Bertomeu

    Cada any colaboro en dos o tres estudians de 2on de Bachillerat, per fer el mencionat treball.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>