Piel con piel

Quatre mesos després d’haver començat el projecte, iniciat virtualment en un primer contacte amb l’Asociación Cultural Calatea, a finals de gener, hem pogut concloure de la millor manera possible tot el treball fet i après durant aquest temps: una estrena i representació al Centre Cívic de la Barceloneta, i dos espectacles més en el nostre centre davant el difícil públic que són els propis companys i companyes d’aula! 

I ho fem amb l’enorme satisfacció per tota la feina ben feta i per l’esforç i compromís dedicat en ella durant tot aquest bonic procés.

Piel con Piel és un projecte pedagògic i d’intervenció social dirigit a l’alumnat de 4t. de la ESO i 1r. de Batxillerat, emmarcat en l’àmbit de la prevenció, formació i sensibilització per eradicar la violència contra les dones i nenes, i, en especial, la tracta de persones amb finalitats d’explotació sexual com una de les expressions més cruels de violència de gènere.  

El repte del projecte ha fet caminar al grup per temàtiques, aparentment, més o menys properes, desenvolupant una mirada crítica que ha permès identificar les violències i les injustícies existents a tots els nivells: el patriarcat i l’heteronormativisme, la diversitat de gènere, la dona-objecte, la pornografia i la relació entre sexualitat i consum, la pobresa com a primera de les violències, el racisme, la immigració i el racisme en les polítiques migratòries…

… i tot per poder acabar proposant en quin món volen i desitgen viure, com a hereus/ves de la actual situació i com aquells/es que tenen en les seves mans poder decidir el seu propi futur i camí a recórrer. 

Ha estat un procés de creació escènica dirigit per dos (GRANS!) artistes professionals, on tot el material escènic ha anat sorgint del grup mateix, a partir de les diferents tècniques d’expressió i moviment corporal presentades, que els permetien apropar-se i escoltar els seus propis cossos i sensacions, així com dels debats i les preguntes que apareixien mica en mica, arrel d’anar parlant i aprofundint sobre allò que la temàtica inicial –què és i com ens afecta? Què té a veure amb mi?– anava removent en el grup: la sensibilització només és profunda i duradora quan ve d’un descobriment propi i es viu en primera persona.

En definitiva, gran experiència que acaba… i que ens deixa expectants per a una segona part!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>