Excursió a la presó Model

El passat 19 de maig, els alumnes de 3r d’ESO vam anar d’excursió a la presó Model de Barcelona. En arribar, Carmen, la monitora ens va explicar diverses curiositats I ens va parlar d’algunes persones que van passar per la presó des que va obrir al 1904 fins el seu tancament el 2017.

La Carmen ens acompanyar en la nostra expedició primer pels locutoris, després per la sala panòptica, per la quarta galeria i pel pati. També vam visitar la cinquena galeria, destinada als presos en aïllament. Si a les cel·les comuns vivien entre 8 I 12 persones, a les d’aïllament podien estar entre una I quatre persones.

En acabar de tot això ens van emportar a la sala de la paqueteria on van executar a Salvador Puig-Antich amb el garrot vil, una tècnica d’execució molt antiga. Havien retirat la rajola on es va fer i havien deixat rams de flors en homenatge. Sortirem de la presó commoguts, tot i que penso que podríem haver passat més temps per conèixer més coses.

Us recomanem que la visiteu quan podeu: https://lamodel.barcelona/es/

Text: Òscar Coelho

Fotos: Marcel Navarri

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>